Referat fra møte i nettverk for TP og timeplanlegging 16. april

Torsdag 16. april kl 12.30-14.00, grupperom 7, Georg Sverdrups hus

Tilstede

Camilla Rogne (TF), Nina Merete Soelberg Johnsen (OD), Fridtjof Jerve (HF), Anne-Lise Siljeholm Hansen (MN), Darrin Joseph Corbin (ISS), Ane Stenmark Lorentzen-Styr (SV), Liv Nuland (EA), Paul Martin Lello (EA), Lillian Almaas (JF), Sigurd Hasle (UV), Anne Lise Lande (AF), Lars Bergseth-Hasle (AF), Michael Schøyen Grude (AF), Vibeke Braaten (AF).

Saksliste:

1. Arrangementer

Semesterstartsuken
Om bestilling av rom til informasjonsmøter for studenter ved semesterstart (uke 33).

MN har forkurs som potensielt sett kan gå i Sophus Lie. Tre fakulteter bruker GSH. Fakultetene ønsker dialog før man bestiller her. Vi må finne en måte dette fungerer på, få det litt i system. AF følger opp hvilke semesterstartsmøter som arrangeres, og følger opp saken videre.

Flytte UiOs karrieredag?
EA ønsker å flytte UiOs store karrieredag i regi av Karrieresenteret fra flerbrukshallen til Georg Sverdrups hus. Karrieredagen pleier å være tirsdag i uke 39, og tanken er da at man holder av hele Georg Sverdrups hus til karrieredag. Dette ønsker man å innføre allerede fra og med 2015, slik at det blir 22. september 2015 og tilsvarende kommende år. EA ser for seg at dette blir en fast forhåndsbooking fordi denne store karrieredagen er viktig for UiO.
 
Dette er den eneste tirsdagen hvor det er planlagt et stort arrangement til høsten. AF er skeptisk. SV, HF og UV blir berørt. EA ønsker dette som permanent ordning. Karrieredagen er alltid en tirsdag.
Fakultetene etterlyser diskusjon; Hva gjør et arrangement viktig nok til å prioriteres før undervisning? Det bør gjøres noen avklaringer her.
EA ønsker å gå bort fra praksisen om at 4 dager (en man/tirs/ons/tors) hvert semester kan brukes til et arrangement. Det skal ikke være et tilbud.
Kunne karrieredagen vært om våren? Man har litt mer slingringsmonn om våren.
Kommunikasjon er viktig. Det er ikke gitt at noe man får lov til et år også vil gjelde for kommende år. Ting blir fort oppfattet som en tradisjon.
 

2. Fagpersoners tilgang til grupperom i Fronter

Fagpersoners tilgang til grupperom i Fronter styres av datointervallet på personroller knyttet til aktiviteten i FS. Tidligere (med Syllabus) ble dette datointervallet for fagpersoner som var bestilt til undervisning (altså personroller tilknyttet timeplansforekomster) satt til start og slutt for den faktisk bestilte undervisningen. Nå vil det bli slik at datointervallet for fagpersoner som er bestilt i TP får en bestemt startdato uten avslutning, altså et intervall som ikke er knyttet til de faktiske undervisningsdatoene. På den måten vil fagpersoner bestilt gjennom TP få tilgang til grupperom i Fronter lenge før semesterstart og med åpen slutt.

En tilgang for høsten 2015 vil typisk gjelde fra mai og utover, det settes ingen sluttdato, men er et åpent datointervall for høsten.

Kommentar: På grunn av tilbakemeldinger fra flere fakulteter får datointervallet for frontertilgang via TP en avslutning. Tilgangen til fronterrommene stenger når neste semester starter. Så kan vi justere dette dersom det er behov for det.

JF bekymret for at man har tilgang for lenge, utover periode for ansettelse.
AF: det skal komme en fleksibel løsning som kan skille på hvor lenge du er ansatt og hvor lenge du skal beholde tilganger.

UV har en utfordring med at fagpersoner både skal være lærer og sensor, og har behov for at de ikke automatisk får tilganger som gjør at de ser navnet på studentene når de leverer oppgaver. Hvordan vil dette fungere når TP gir lærertilgang automagisk? (Kommentar: UV er allerede spilt inn som RT-sak til tp-hjelp) 
JF mente de kanskje hadde en løsning ved å opprette egen undervisningsaktivitet (eget rom) for innlevering av oppgaver hvor man kan styre hvem som har tilgang utenom TP.

 

3. Kontaktperson til timeplanlegger per emne/institutt?

Ved ulike anledninger har noen behov for å få tak i den som er ansvarlig for timeplanen for et emne, slik som at et rom er vannskadet, at man ønsker å ha et arrangement osv. Og i disse tilfellene er det nok best at de som leter slipper å gå alle andre veier - eller til foreleser. Dersom undervisning er bestilt i hovedbestillingen er det heller ikke nødvendigvis samsvar mellom hvem som har bestilt undervisningen, og hvem som har ansvaret ved flytting osv.

Vi har altså kanskje fått behov for å samle hvem som er den faktiske timeplanleggeren for ulike emnerHvordan kan dette løses? Hvilket nivå skal man legge ut: Fak/institutt/timeplanlegger på emne?

En løsning er å kontakte fakultetskoordinator, men det er ikke alltid det er tid til dette. Vi må finne en annen løsning når det haster mer, ofte er det konflikt om hvem som har rommet, det skjer gjerne rett før en forelesning begynner.

MN foreslår å lage en liste med kontaktpersoner på enhetsnivå, men en slik oversikt kan fort bli utdatert. De er likevel skeptisk til automatisk uttrekk av info, ting kan endre seg underveis. Noe manuelt vedlikehold må til uansett.
Det er enighet om behov for en slik oversikt. AF går videre med dette og ser på mulige løsninger. Kommer tilbake med et forslag.

 

4. Flytte dato for deling av rom?

15.mai er en innklemt fredag. Skal vi holde på datoen, eller flytte den til en tidligere eller senere dato?
For AF er det uproblematisk å la datoen stå. MN: Hvis man flytter datoen må den skyves fremover i tid, nærmere sommeren. Det ble bestemt at vi beholder 15. mai.

 

5. Orientering om videre arbeid med timeplaner og mine studier

Det er laget et forum for arbeid med integrasjon av studiedata mellom AF(SSD), AF(SKS) og USIT for å se på videre utvikling av timeplaner og mine studier.

Bakgrunnen for dette er ønsker som kommer far fakultetene, noe sendes til studieredaktør, noe til AF og noe til USIT. Disse tre trenger et forum hvor de kan møtes på tvers, så de får koordinert seg. De skal ikke selv finne på ting som må diskuteres, men ta for seg saker spilt inn fra fakultetene. Det er foreløpig lite ressurser fra usit på dette, så akkurat nå skjer det ikke så mye. En av tingene man skal jobbe med i forumet er at ting blir prioritert til høsten.
HF: Vet man noe/nok om hvordan studentene bruker dataene? Mange studenter abonnerer på sin timeplan inn i sin kalender. Trenger man mine studier når man har en kalender, blir det bare en mellomstasjon for data? AF tar spørsmålene om hvordan studentene bruker dataene med videre til de rette kanalene.

 

6. Tilbakeskriving av data fra TP til FS

I dag skrives data fra TP til FS sjeldent, gjennom en svært tidkrevende prosess. Det kommer nå funksjonalitet for å skrive data fra TP til FS, slik at man kan holde FS oppdatert på en enkel måte.

Det skal bli en knapp fakultetene kan trykke på selv etter behov. I tillegg vil det også gå en fast overføring av data, men det er enda ikke bestemt hvor ofte. Mer info og veiledning om dette kommer.

 

7. Utviklingsønsker

Eksamensplanlegging i TP

AF anbefaler at det lages en egen modul for dette i TP. Det skal sannsynligvis settes opp et eget prosjekt/arbeidsgruppe. Foreløpig er ingenting bestemt og ikke noe arbeid påbegynt, det vil begynne i 2015. AF skal sørge for god innvolvering av alle fakultetene.
I tillegg vil man fortsette med løpende videreutvikling av timeplanleggingsfunksjonaliteten i TP.

Tilgang til TP for eksamensplanleggere: De kan få tilgang til å bestille rom gjennom TP-rombestilling tidlig, slik at de slipper å vente til rombestilling åpnes for alle. Fakultetene må selv sørge for at eksamensplanleggere og timeplanleggere ikke går i veien for hverandre.
Ta kontakt med tp-hjelp for tilgang.
 

Prioritering av ønsker

Timeplanleggervinduet
TP-218  Vise lørdag/søndag ved behov i timeplanleggingsvinduet. Avvente denne
TP-216  Man bør få en advarsel og angremulighet derom man har gjort endringer og prøver å hente noe nytt uten å lagre først. Stor Interesse
TP-148  Legge til tekst om forskjell mellom bestilt og forvalgt. Litt viktig
TP-99    Flere filter på aktivitetstider. Litt mer viktig
TP-91    Man bør kunne se hvem som sist har oppdatert en aktivitetstid. Lite interesse for denne
TP-73    Visning av fag for aktivitetstid. Viktig for MF og OD, vil bli viktig for JF med ny und.modul
TP-128  Løsning for unntak i rekke. stor interesse for dette
TP-72    Fagperson og delt stedkode uklart rundt behov her

Admin-bildet
TP-201  Oppdatering av emner (i admin) med Ø fungerer ikke i Internet Explorer. Avvente
TP-181  Det er ønskelig at studentgrupper kan vise andre studentgrupper knyttet til samme studentgruppe. Interesse
TP-180  På studentgrupper er det ønsket at man kan si at det er "sjekket/gyldig" for et gitt semester. Interesse
TP-200  felt på rom for å markere at de skal sperres ved hovedbestilling. Litt interesse
TP-10    Admin: emnesiden bør være mer oversiktlig og søkbar Mange ønsker dette
TP-188  sperre rom visse dager og tider. Stor interesse for denne

Rapport/timeplan
TP-15    Lage rapport for diskrepans mellom bestilt og registrerte data for all info som bestilles (tid/rom/lærer/stud) Ganske stor interesse
TP-233  inngangsvei til uketimeplan for stedkode Ikke så stor interesse, fornøyde med å få en url de kan endre selv
TP-108  Det er ønskelig at infoskjemen (skjerm.php) kan vise et utplukk av bygninger. Medium interesse
TP-196  Vise timeplaner studentgruppene til et emne Ganske stor  interesse
TP-195  Kunne vise timeplan for flere studentgrupper samtidig Ganske stor interesse
TP-149  få inn partinummer i timeplaner for rom Litt interesse
TP-241  Daglige oversikter for bygning og rom for VAS En del interesse her
TP-242  Vise kun undervisning på infoskjermer. spm: hva med andre arrangementer, feks filmvisninger? komme tilbake til dette. foreløpig er det ikke så mange infoskjermer
TP-252  Rapport for rombruk Interesse
TP-253 - Legge til stillingstittel for fagperson i rapport for undervisningsregnskap Kjekt å ha
TP-254 - Rapport over fremtidige bestillinger i rom Ganske stor interesse

Publisert 21. apr. 2015 11:06 - Sist endret 31. mars 2017 13:22