Referat fra møte i TP-nettverket 19. september

 
Tilstede: Anne-Lise Siljeholm Hansen (MN), Lillian Almaas (JF), Mona Pedersen, Liv Nuland (EA), Tina Rinde (TF),  Frode Fagerbakk (MF), Karoline Niklasson (ISS), Fridtjof Jerve (HF), Espen Smith-Meyer (UV), Karen Sikkeland, Anne Lise Lande, Lars Bergseth-Hasle, Michael Grude, Pål Erik Megaard, Vibeke Braaten (AF/SSD)
Frafall: OD og SV.

1. Planlegging av våren 2017

Forslag til fremdriftsplan

Husk:

Referat:

Rutine for oppretting av undervisningsenheter i FS virker ikke. Dette er feilmeldt og blir forhåpentligvis rettet raskt. Ble rettet tirsdag ettermiddag.

Man bør vurdere om man vil rydde i timeplansforekomster med 500-nr før overføring fra FS til TP. Slett disse fra FS før overføring hvis man ikke ønsker å ha disse i TP. AF kan hjelpe til med å finne timeplanforekomster laget i TP med 500-nr. Mulig å finne disse ved å filtrere i TP-rapport fra forrige semester?

Bruk rapporter i TP for å holde oversikt:

JF nevnte problemer med kommunikasjon mellom FS og Fronter, fagpersoner har ikke riktig dato-intervall i Fronter. JF skal melde problemet inn til FS-hjelp.

Kurs og arbeidsstuer

  • Grunnkurs i timeplanlegging (for nye brukere)
    Det er satt opp to grunnkurs i timeplanlegging (TP og FS). Se datoer på kurssidene.
  • Alle brukere oppfordres til å gå på arbeidsstuer
    Fakultetene setter opp egne arbeidsstuer og inviterer AF/SSD ved behov. Se oversikt over arbeidsstuer der AF/SSD er involvert.

Sophus Bugges hus

Referat:

Sophus Bugge: arbeidet går etter planen og skal bli ferdig i tide til undervisning våren 2017.

Arrangementer og likende (EA)

Større arrangementer til våren?

Referat:

Torsdag 9. mars: Åpen dag. Rom må bookes i samarbeid med åpen dag-koordinatorene.

Lørdag 13. mai: UiO-festivalen.

Onsdag 24 mai, Abelprisen

Eksamensplanlegging i TP

  • Det kreves mer dialog rundt planlegging av eksamen og undervisning. 
  • Når slutter undervisningen?
  • Er det bestemte rom som skal brukes til eksamen fra en bestemt dato?

Referat:

Planen er at TP skal tildele dato for eksamen fra våren 2017. Istedenfor å ønske konkrete eksamensdatoer, kan man heller angi hvilke uker en eksamen kan være. Dette vil gi mer fleksibilitet ved planleggingen til å utnytte de eksamenslokalene, spesielt med tanke på at det er et begrenset antall digitale eksamensplasser.

En utfordring er at det ofte er bestilt undervisning er for en lengre periode enn nødvendig. Man må derfor jobbe med å få et mer reelt bilde av når undervisningen skal være for å utnytte eks.perioden bedre. Eksamenskoordinatorer og studieledere skal være orientert. Dette vil være en større utfordring på det korte høst-semesteret, og derfor starter vi forsiktig med et vår-semester som er lengre.

MN uttrykte bekymring for at det er kort tid igjen hvis dette skal jobbes med nå i planleggingen av våren 2017.

Fakultetene har selv ansvar for å sikre en dialog mellom eksamenskoordinatorer og timeplanleggere, og bør eventuelt avtale at eksamenskoordinatorer deltar på arbeidsstuer for å sikre at informasjon når ut og at eventuelle spørsmål kan avklares.

2. Utvikling TP

  • Gjennomgang av ny funksjonalitet i TP

Referat:

Versjon 24 lagt ut 31. august, se oversikt over de viktigste nyhetene.
I tillegg har det kommet mulighet for å mulig å bestille repeterende dager i samme bestilling i Rombestilling

MF ønsker info om hvilke saker det jobbes med og hva som er prioritert i arbeidet med neste versjon. Dette lages som et eget punkt på neste møte.

Universitetet i Bergen, Tromsø og NTNU er invitert til et samarbeid om TP. Et samarbeid vil være positivt og gjøre at man står sterkere sammen, feks i forhold til å få prioritert ønsker nasjonalt hos FSAT. Man må jobbe for at et samarbeid ikke vil gjøre veien til å få ønsker oppfylt lengre. Det skal jobbes med forvaltningsmodell fremover nå. BTT har frist i oktober for å bestemme om de skal ta i bruk TP eller ikke.

3. Eventuelt

  • Innsyn i RT-kø for tp-hjelp@admin.uio.no

Timeplanleggingskoordinatorene har nå innsyn i RT-køen for tp-hjelp@admin.uio.no. Gå på rt.uio.no

Publisert 20. sep. 2016 15:35 - Sist endret 11. des. 2023 14:29