Ytringsklima og varsling

Partnerforums femte etikknettverksmøte tok opp kommunikasjonsbetingelser og varsling - hva er varsling, hva skjer med arbeidstakere som varsler og hvorfor er noen tause?

Program

13.20 Registrering, kaffe/te/frukt
13.30 Kommunikasjonsbetingelser og varsling (pdf) Ved Sissel C. Trygstad, forskningsleder FAFO.
15.00 Innspill og utveksling av synspunkter.

 

Om innlederen
 

Sissel C. Trygstad har doktorgrad i sosiolog og har jobbet på Fafo siden 2004. Fra 1997 til 2004 jobbet hun på Nordlandsforskning, Bodø.  Hun har i løpet av de siste årene jobbet spesielt med varslingsproblematikken. 
Nylig avsluttede prosjekt: Varslere - en pilotstudie av arbeidstakeres erfaringer med å varsle og å ta opp kritiske forhold på arbeidsplassen, og organisatoriske forhold som kan hemme og fremme åpne kommunikasjonsprosesser. Kommunale lederes håndtering av kritikkverdige forhold.
Trygstads forskningstema forøvrig: Organisatoriske endringer, makt og demokrati i arbeidslivet med særlig fokus på offentlig sektor. Hennes siste publikasjoner er Ledere i den norske modellen (med Inger Marie Hagen), Fafo-rapport 2007:24 og Samarbeid og ledelse i staten (med Inger Marie Hagen), Fafo-rapport 2007:15. Har sammen med Marit Skivenes skrevet boka Varslere - om arbeidstagere som sier i fra (Gyldendal akademisk).

 

 



 

 

Arrangør

Partnerforum
Emneord: Etikk, HR og kompetanseutvikling
Publisert 29. juni 2011 11:15 - Sist endret 12. sep. 2011 13:06