Obligatorisk opphold i utlandet

Som en del av emnet ARA2110 (Arabisk 3+4) inngår et obligatorisk opphold i et arabisktalende land i høstsemesteret. Høsten 2016 tilbyr vi følgende to alternativer: Språkstudier ved Qasid i Amman (Jordan), og språkstudier i regi av ILI i Muscat (Oman).

Studentene vil følge et spesifisert obligatorisk språkkurs i skriftarabisk i utlandet og tilegne seg grunnleggende praktiske ferdigheter i landets talemål. Oppholdet er en integrert del av emnet ARA2110. Du må ha bestått eksamen i ARA1120 for å ta dette emnet.

Obligatorisk opphold i utlandet

Før man kan gå opp til eksamen i ARA2110  våren 2017, må man dokumentere regelmessig deltakelse (80%) i det obligatoriske språkkurset i utlandet, og ha avlagt en avsluttende test arrangert av det aktuelle lærestedet. Bekreftet rett kopi av vitnemål fra utlandet leveres instituttet ved studiestart i vårsemesteret.

NB! Du må betale semesteravgift til Universitetet i Oslo det semesteret du studerer i utlandet. Du må også semesterregistrere deg, bekrefte utdanningsplanen og melde deg opp til emnet ARA2110 Arabisk språk  3+4 i StudentWeb innen den ordinære fristen for dette i høstsemesteret (dvs. 1. september 2016).

Følgende to alternativer tilbys for høsten 2016:

A) Qasid Institute i Amman, Jordan

Studieperiode: ca. 1. september –  ca. 9. desember (20 undervisningstimer i uken)

Kursavgift: USD  2800

Nettsider: http://www.qasid.com/

B) International Language Institute (ILI), Kairo, vil høsten 2016 tilby IKOS-studentene et opphold ved ILI Oman i Muscat.

Studieperiode: ca. 20. september – ca. 11. desember (25 undervisningstimer i uken)

Kursavgift: avhengig av antall studenter som melder seg på: € 2400 - € 3600

Nettside: http://www.arabicegypt.com/

Det anbefales å sette seg inn i informasjonen på  UDs landsider for landene vi tilbyr undervisningsopphold i (Jordan og Oman). Ambassaden i Jordan anbefaler alle reisende til landet å benytte seg av UDs reiseregistrering: https://www.reiseregistrering.no/. For lengre opphold i landet, slik som studier, anbefales det også at ambassaden kontaktes direkte og informeres om dette.

Søknad

Du må søke instituttet om opptak til utenlandsoppholdet. Søknadsskjema for 2016 finner du her

Søknaden sendes eller leveres til studiekonsulent for arabisk Ellen Hellebostad Toft på kontor 483 i P.A. Munchs hus (e.h.toft@ikos.uio.no), eller per post: Pb 1010 Blindern, 0315 Oslo. Søknaden kan også leveres i posthylle på ekspedisjonskontoret til IKOS i 4. etasje PAM.

Frist for å sende inn søknadsskjema til instituttet: fredag 22. april 2016

Når instituttet har mottatt søknaden og eksamensresultatet i ARA1120 er klart vil du få en invitasjon fra studiekonsulenten der du blir bedt om å fylle ut egenerklæringskjemaet ”Opplysningsskjema vedrørende studieopphold i utlandet i regi av UiO”. Dette skjemaet er du nødt til å svare på for å motta bekreftelsesbrev til Lånekassen for å motta skolepenger. På dette skjemaet signerer du elektronisk for at du har satt deg inn i innholdet på UiOs nettside Trygg i utlandet  om sikkerhet under studieopphold i utlandet. Det er derfor viktig at du leser denne før du signerer skjemaet. Når skjemaet er fylt ut får du anbefalingsbrev fra instituttet (på din student-e-postadresse) til Lånekassen som du legger ved søknaden din.

Når oversikten over påmeldte studenter er klar, vil IKOS oversende den til instutisjonen i utlandet.

Finansiering fra Lånekassen

Støtte til utenlandsoppholdet dekkes av Lånekassen etter gjeldende regler. I tillegg til basisstøtte gir Lånekassen skolepengestøtte og reisetillegg i form av 70%stipend og 30% lån.

Det anbefales å søke på Lånekassens nettsider, søknaden åpner i mai. Vedlegg til søknaden ettersendes Lånekassen når du har mottatt
anbefalingsbrev i pdf-fil fra IKOS (til studentepostadressen din). Institusjonen i utlandet vil også bli bedt om å sende bekreftelse på skolepengene til studentene.

Skolepenger og registrering

I tillegg til brevet fra IKOS krever Lånekassen i de fleste tilfeller at studentene gir dem nødvendig informasjon fra lærestedet vedr. skolepengene ("tuition fee").

Studentene betaler selv skolepengene direkte til lærestedet slik lærestedet oppgir at det skal gjøres.

Studentene er selv økonomisk ansvarlige for:

  • Reise tur-retur Jordan
  • Transport til og fra flyplassen
  • Lokal transport
  • Bøker, papir og annet rekvisita
  • Reiseforsikring (inkludert sykeforsikring)
  • Reisedokumenter (visum osv.)
  • Skolepenger
  • Kost og losji

Studentene må godta reglene og vilkårene ved institusjonen i utlandet

Forsikring

Lånekassen sender melding til Folketrygdkontoret for utenlandssaker (http://www.nav.no) om utenlandsopphold for de som tildeles lån og stipend fra Lånekassen. De som ikke er låneberettiget, eller ikke søker støtte gjennom Lånekassen, må selv melde fra til Folketrygdkontoret. Forsikringen gjennom Folketrygdkontoret gjelder kun ved sykdom. De som ønsker tilleggsforsikring, kan for eksempel benytte gunstige forsikringsordninger gjennom kortselskap eller medlemskap i ANSA. Studentene må kunne dokumentere at de har sykeforsikring.

Visum

Nordmenn må ha visum for opphold i Jordan. Visum kan kjøpes ved ankomst, ca 14USD. Passet må være gyldig i minst tre måneder etter utreise fra Jordan.

Se nyttig informasjon på UDs landsider om Jordan

Nettsiden til den jordanske ambassaden i Brussel

Se også informasjonen som Qasid har på sine nettsider.

ILIs nettsider finner du her: http://www.arabicegypt.com/home

Reisemåte

Studentene sørger selv for reise tur/retur. Bestill i god tid. Det kan være lurt å undersøke priser flere steder.

Vaksiner

Studentene må selv sjekke hvilke vaksiner som er nødvendige/anbefalt. Da noen vaksiner (for eksempel Havrix) skal tas i flere omganger, bør man være ute i god tid. Les nøye informasjonen på Folkehelseinstituttets hjemmeside.

Transport fra flyplassen og losji

I hovedsak ordner studentene selv transport fra flyplassen, men noen hoteller/pensjonater/skoler kan arrangere henting mot eventuell betaling. Kontakt lærestedet om dette om dere ikke får informasjon.

Viktige adresser i Amman og Oman

Den norske ambassaden i Jordan

Besøksadresse:
25 Damascus Street
Abdoun, Amman
P.O.Box 830510 - Amman-11183-Jordan
Telefon: +962 6 5931646
Fax:  +962 6 5931650
Kontoret er åpent  søndag til torsdag 09.00-16.00
Se oppdatert informasjon på ambassadens hjemmeside

Ansvarlig ambassade for Oman er ambassaden i Saudi-Arabia:

http://www.al-norwige.org.sa/

Contact us:

P.O.Box 94380
Riyadh 11693
Kingdom of Saudi Arabia
(+966 11) 488 1904

E-mail: emb.riyadh@mfa.no
 

 

Viktige nettadresser

Jordan på UD sine landsider

Oman på UD sine landsider
Trygg i Utlandet (UiO sin sikkerhetsbrosjyre)
Qasid

Fagkontakt ved UiO

Emneansvarlig Mary Boulos Moubarak 22 85 44 76, m.b.moubarak@ikos.uio.no

Administrativ kontakt ved UiO

Studiekonsulent for arabisk: Ellen Hellebostad Toft, tlf. 22 85 43 79, telefaks 22 85 48 28, e-post e.h.toft@ikos.uio.no eller ekspedisjonskontoret: henvendelser@ikos.uio.no

 

 

 

Publisert 5. mars 2014 14:42 - Sist endret 31. mars 2016 09:14