Timeplan, pensum og eksamensdato

Kort om emnet

Dette studieemnet dekker sentrale temaer i leksikalsk semantikk og setningssemantikk. Innholdet vil variere når det gjelder både teoretisk tilnærming og semantiske fenomener. Eksempler kan være komposisjonalitet, semantiske roller, forskjellige betydningsrelasjoner, leksikalsk dekomponering og verbklassifiseringer av typen tilstand–handling–forandring.

En del av pensumet på LING4112 vil være av en mer videregående art enn pensumlitteraturen på LING2102.

Dette er et kunnskapsemne med sluttvurdering.

Hva lærer du?

Emnet skal gi et innblikk i sentrale semantiske temaer og nyere forskning på en slik måte at studentene får en bakgrunn for å arbeide med semantiske problemstillinger selv. Emnet vil også gi øvelse i skriftlig framstilling og argumentasjon.

Opptak og adgangsregulering

Studenter må hvert semester søke og få plass på undervisningen og melde seg til eksamen i Studentweb.

Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre studieprogrammer, eller søke om å bli enkeltemnestudent.

Forkunnskaper

Anbefalte forkunnskaper

Kurset bygger på kunnskaper tilsvarende LING1102 - Syntaks og semantikk 1, men eksamen fra dette emnet er ikke obligatorisk for masterstudenter.

Overlappende emner

10 studiepoeng overlapp mot LING2102 – Semantikk 2 (nedlagt)

Undervisning

Kurset går over hele semestret, med til sammen 30 undervisningstimer fordelt på forelesninger og seminar. 24 av disse timene er felles med LING2102, 6 av timene er bare for LING4112-Semantikk 2 for masterstudenter.

Underveis blir det gitt en kvalifiseringsoppgave.

Adgang til undervisning

Dersom du har gjennomført og fått godkjent obligatorisk undervisning, har du ikke krav på ny undervisning. Dersom du har fått undervisningsopptak til emnet, men ikke har gjennomført eller fått godkjent obligatorisk undervisning, har du rett til ny undervisning når det er ledig kapasitet.

Eksamen

Underveis blir det gitt en kvalifiseringsoppgave. Besvarelsen av denne må godkjennes av faglærer før kan man ta den avsluttende eksamenen, som er en hjemmeoppgave med tre virkedagers innleveringsfrist.

Karakterskala

Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk. Les mer om karakterskalaen.

Begrunnelse og klage

Adgang til ny eller utsatt eksamen

Trekk fra eksamen

Det er mulig å ta eksamen i emnet inntil tre ganger. Dersom du trekker deg fra eksamen etter fristen eller under eksamen, bruker du et eksamensforsøk.

Tilrettelagt eksamen

Søknadskjema, krav og frist for tilrettelagt eksamen.

Evaluering av emnet

Vi gjennomfører fortløpende evaluering av emnet, og med jevne mellomrom ber vi studentene delta i en mer omfattende evaluering.

Periodisk emnerapport høst 2007

Annet

Maksimum 30 studentar, minimum 5.

Fakta om emnet

Studiepoeng
10
Undervisning
Hver høst

Gis siste gang høsten 2008.

Eksamen

Samme semester som undervisningen gis.

Undervisningsspråk
Norsk