TOLK3110 – Tolking i psykiatrien (påbygging)

Timeplan, pensum og eksamensdato

Kort om emnet

Påbygning i tolking i en psykiatrisk kontekst – samtaler hos psykoterapeut, på psykiatrisk sykehus, i barnevernet (fylkesnemnda); og i psykiatrisk realia og terminologi. Tolketeknisk vekt på tolking av dialoger i psykoterapeutiske samtalesituasjoner. Tolkeetisk vekt på troskapsprinsippet i overføringen og tolkens taushetsplikt, egne reaksjoner, stress og utbrenthet.

Hva lærer du?

Kursets mål er å gi studentene en bedre forståelse av det psykiatriske fagfeltet og av egne følelser hos tolken, slik at de kan mestre tolking av samtaler innen psykiatrien gjennom en praktisk-teoretisk tilnærming til feltet.

Opptak og adgangsregulering

Studenter må hvert semester søke og få plass på undervisningen og melde seg til eksamen i Studentweb.

Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre studieprogrammer, eller søke om å bli enkeltemnestudent.

Det forutsettes særskilt opptak på BA-graden i tolking i offentlig sektor.

Forkunnskaper

Obligatoriske forkunnskaper

Trans1100, Tolk1100, Tolk1110 og Tolk2110

Undervisning

Undervisningen er organisert i forelesninger og gruppeundervisning med praktiske øvelser 4 undervisnings-timer pr uke over ett semester. På grunn av studiets vektlegging av studentens utvikling av egen tolkeferdighet, kreves obligatorisk fremmøte 75 % av tiden. Det forutsettes i tillegg selvstudium og kollokvieøvelser. Det er to undervisningsfrie perioder á en-to uker, for selvstudium/mindre oppgaver.

Adgang til undervisning

Dersom du har gjennomført og fått godkjent obligatorisk undervisning, har du ikke krav på ny undervisning. Dersom du har fått undervisningsopptak til emnet, men ikke har gjennomført eller fått godkjent obligatorisk undervisning, har du rett til ny undervisning når det er ledig kapasitet.

Eksamen

En obligatorisk oppgave må være godkjent for å kunne gå opp til eksamen. En skriftlig 3 dagers hjemmeeksamen. Muntlig prøve i konsekutiv tolking av dialoger og monologer. Begge deler må være bestått for samlet å bestå.

Karakterskala

Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk. Les mer om karakterskalaen.

Begrunnelse og klage

Adgang til ny eller utsatt eksamen

Tilrettelagt eksamen

Søknadskjema, krav og frist for tilrettelagt eksamen.

Evaluering av emnet

Vi gjennomfører fortløpende evaluering av emnet, og med jevne mellomrom ber vi studentene delta i en mer omfattende evaluering.

Annet

Maks 30 studenter fordelt på språkgrupper med minimum 5 studenter i hver språkgruppe

Fakta om emnet

Studiepoeng
10
Undervisning
Hver høst

Første gang høsten 2005

Eksamen
Hver høst

Første gang høsten 2005

Undervisningsspråk
Norsk