Tema våren 2013

FRA2112, FRA4112  Moderne fransk språk C     våren 2013

Marianne Hobæk Haff og Kathrine Asla Østby

Dette emnet er delt i to. De første 7 ukenes undervisning dreier seg om leddstilling (ordstilling) på moderne fransk:  l’ordre des mots en français moderne. Etter 7 ukers undervisning, vil studentene få en kvalifiseringsoppgave om leddstilling i fransk.

De siste 7 ukene av undervisningen dreier seg om muntlige språkstrukturer : la syntaxe de l’oral. Andre kvalifiseringsoppgave vil omhandle et emne i tilknytning til dette.

 

 

L’ordre des mots en français moderne

Dette er et svært sentralt emne. For å få forståelsen av hvordan setninger er bygget opp på fransk er det helt nødvendig å ha kunnskaper om hvordan de forskjellige setningsleddene er plassert i forhold til hverandre innen rammen av setningen. Tilnærmingen vil i stor grad være kontrastiv, dvs. at det legges vekt på likheter og forskjeller i leddstillingen i fransk og norsk. I tillegg til å gi teoretisk innsikt, vil dette emnet være av stor nytte når en skal skrive en fransk tekst à la française.

La syntaxe de l’oral

Vi snakker ikke slik vi skriver, og vi skriver ikke slik vi snakker. I andre halvdel av semesteret vil det fokuseres på muntlig språkproduksjon, og bl.a. hvordan dette skiller seg fra skriftlig språkproduksjon. Undervisningen vil også omhandle andre former for språklig variasjon, og gir både teoretisk og praktisk innsikt i hvordan språk generelt, og moderne fransk språk spesielt, varierer. Undervisningen vil bygge på autentiske taleopptak fra hele den franskspråklige verden, og studentene vil få anledning til å gjøre egne case studies.

Publisert 13. des. 2012 15:38 - Sist endret 13. des. 2012 15:38