Organisering av undervisningen

Semesteret består av tre deler:

  • 3 uker forberedelser til praksisen
  • 6 uker hos allmennpraktiker og 6 uker på samarbeidende sykehus
  • 4 uker etterundervisning (+ 1 uke eksamen)

Det er lagt opp til at de tre periodene skal knyttes sammen av tydelige faglige linjer i undervisningen. De første ukene brukes til å bli kjent med de ulike fagområdene og få en oversikt over helse-Norge som du nå skal ha praksis i. Vi legger vekt på å formidle kunnskap som vil være nødvendig å kunne når praksisperioden begynner - deriblant konsultasjonstrening, opplæring i journalskriving og laboratoriearbied, trygderegler, strukturen i helsevesenet, oversikt over samarbeidspartnere og offentlige etater, samt noen aktuelle kliniske emner. Det gis også introduksjon til oppgavene som skal gjennomføres i praksisperioden. I tillegg skal du bruke de første ukene til å formulere egne, individuelle læringsmål for praksisperioden.

Praksisperioden brukes til å innhente informasjon og erfaringer fra primærhelsetjenesten, sykehus og samarbeidende instanser som NAV, hjemmetjenesten og fylkeslegen. I praksismappene for primærhelsetjenesten og sykehus finner du mer detaljerte opplysninger om hvordan dette skal gjøres.

I ukene etter praksis vil vi gå mer i dybden på ulike fagområder innefor allmennmedisin, samfunnsmedisin, rettsmedisin og internasjonal helse. Her satser vi mye på interaktiv undervisning der du får bidra med dine egne erfaringer fra praksisperioden.
Publisert 30. mars 2012 12:27