Klinisk smågruppeundervisning

Klinisk smågruppeundervisning i bevegelsesapparatet.Følgende praktisk, klinikkrettet smågruppeundervisning gjennomføres i bevegelsesapparatblokken:

  • Klinisk smågruppeundervisning/uketjeneste 7 ganger à 2 undervisningstimer. Av faglige hensyn bør det ikke være mer enn 6 studenter pr. gruppe. 90 medisinerstudenter tilsvarer da 15 grupper. Hver gruppe skal fortrinnsvis ha en fast klinisk smågruppelærer i hele perioden. Hver av de syv undervisningsgangene fokuserer etter tur på regionene listet over. Vanligvis deles studentgruppene i tre, slik at to og to studenter selvstendig undersøker hver sin pasient. Etter ca. én time samles gruppen. Etter tur gir studentene et resymé av pasientenes sykehistorie og demonstrerer funn for resten av gruppen, inkl. evt. røntgenbilder. Lærer bidrar aktivt i denne delen for å få frem de mest karakteristiske kliniske funn. Deretter diskuteres differensialdiagnoser og behandling.

  • Avdelingstjeneste: etter tur skal studentene delta én dag i det praktiske, kliniske arbeidet, slik som morgenmøte, previsitt og visitt, ved den avdelingen/ poliklinikken hvor de ellers har organisert klinisk smågruppeundervisning. Vanligvis har 2 studenter avdelingstjeneste samtidg. I løpet av denne dagen skal de skrive én pasientjournal, som skal godkjennes av klinisk smågruppelærer. Dette organiseres ved at hver avdeling/sengepost/poliklinikk hvor det foregår smågruppeundervisning har en liste der studentene i starten av blokken fører opp hvilken dag de skal delta i avdelingstjenesten. .Fortrinnsvis legges avdelingstjenesten til ”studiedagen”, men studentene må være forberedt på å “ofre” annen undervisning denne dagen, unntatt PBL-møtene, normalanatomisk funksjonsundersøkelse og klinisk smågruppeundervisning (som er obligatorisk).

Skriftlig materiale vedr. pasienter og pasientbehandling er juridiske dokumenter. Disse er omfattet av taushetsløftet og må under ingen omstendighet komme på avveie. Slike dokumenter skal ikke fjernes fra sykehusets område, og må oppbevares slik avdelingene har bestemt. Får man utlånt en journal har man et personlig ansvar for at den blir oppbevart reglementert, at uvedkommende ikke får tilgang til opplysninger fra journalen og at den kommer tilbake til avdelingen så snart som mulig.

Undervisningen er obligatorisk

Studentene vil finne sin kliniske smågruppe i Mine Studier ca. èn uke før semesterstart. Liste over gruppefordeling og undervisningssted vil bli sendt den enkelte lærer ca. èn uke før semesterstart

Oversikt over webleksjoner

Informasjon om sykehusene

ID-kort på Ahus

På Ahus må du ha ID-kort for å få tilgang til sykehusets avdelinger, til hvitt tøy, til pc med pasientnett og parkering i parkeringshus. Det er derfor viktig at du tar kursene før du kommer til Ahus:

For å få ID-kort på Ahus må du gjennomføre 4 obligatoriske e-læringsprogram. Du vil få tilsendt brukernavn og passord sammen med veiledning så snart vi har fått informasjon fra fakultetet om hvilke studenter som skal være på Ahus. Kursene kan tas fra en hvilken som helst pc med internett-tilgang.

Dere som har tatt kursene og fått ID-kort til nytt sykehus tidligere trenger ikke gjøre dette på nytt. Dere som fortsatt har kortet: Ta det med slik at det kan reaktiveres.
Publisert 6. aug. 2013 14:15