Støttefag (40-grupper) for idéhistorie

Nedenfor finner du en oversikt over forhåndsgodkjente støttefag. Er du interessert i å velge et annet støttefag? Ta kontakt med studie- og programkonsulenten.

Usikker på hva du skal velge? Les veiledning for valg av 40-gruppe. Du kan også ta kontakt med studie- og programkonsulenten.

Språkfag

Europeiske språk kan være svært nyttig som støttefag i din bachelorgrad. Foruten språkkunnskapene som du tilegner deg, vil et språkfag gi deg anledning til å lese fremmedspråklige tekster på originalspråket, og du får fordypning i en språkkultur. Språkfordypning vil også gi deg flere muligheter når du skal skrive masteroppgave, siden det er et krav at tekstene man arbeider med normalt må kunne leses på originalspråket. Et språkfag vil kanskje også gi deg mulighet til å undervise i skolen.

Har du en språkfordypning fra videregående, kan du videreutvikle språkferdighetene med en relevant 40-gruppe.
Det tilbys også 40-grupper uten forkunnskapskrav der du kan lære et nytt språk. Men merk at dersom du kun tar 40 studiepoeng i språket, vil ferdighetene være begrensede. Du bør ta minimum 60 studiepoeng i språket (tilsvarende ett års studier), reise på utveksling til et land hvor de snakker språket du lærer eller reise til et lærested som tilbyr emner i språket som du ikke kan få ved UiO.

Følgende språkfag er godkjent som støttefag til idéhistorie:

Andre humanistiske fag og samfunnsfag

Siden idéhistorie i sitt vesen er tverrfaglig, vil det være nyttig for deg med fordypning i andre humanistiske fag og samfunnsfag. Mange av de temaene som det undervises i på idéhistorie, vil kunne utdypes innenfor andre fag. Du finner noen eksempler på dette i emnetrådene.

Følgende humanistiske fag og samfunnsfag er godkjent som støttefag til idéhistorie:

Publisert 6. juni 2012 10:00 - Sist endret 24. juli 2019 14:58