Jobb og videre studier

En bachelorgrad i historie åpner døren til en rekke spennende jobbmuligheter innenfor museer, arkiver, offentlig forvaltning og organisasjoner. Evnen til å analysere og formidle store mengder informasjon er etterspurt i mange ulike stillinger, noe som gjør historiestudenter attraktive på arbeidsmarkedet. I tillegg har mange muligheten til å jobbe med undervisning og annen formidling.

Hva gjør tidligere studenter?

  • Informasjonsteknolog

    I jobben ved Nasjonalbiblioteket bruker Lars Magne teknologi til å utvikle nye måter å forstå kultur, historie og språk på.

  • Konsulent i Tietoevry

    Historiker Natalie trekker frem at alle erfaringene man får ved å ta en mastergrad gjør en egnet til så mange jobber – også i IT-bransjen.

  • Digital redaktør

    Sigvarts erfaring fra studentenes historietidsskrift Fortid var avgjørende for at han fikk jobben i Cappelen Damm Utdanning.

De viktigste bransjene

Bachelorkandidater fra Historie jobber i dissse bransjene: 

Graf: utdanning og skoleverk 33 prosent; interesseorganisasjoner 14 prosent; bank, finans og eiendom 10 prosent; IKT og telekom 10 prosent; media, forlag og kommunikasjon 10 prosent; konsulentytelser 5 prosent; kunst- og kulturarbeid 5 prosent; salg, hotell og restaurant 5 prosent; og arkiv, museum og bibliotek 5 prosent. Kilde: UiOs kandidatundersøkelse 2018.

Smarte valg underveis i studiene

Utdanningene på HF åpner for mange valgmuligheter utover den faglige fordypningen. Som HF-student er det mye du kan gjøre for å skape din egen profil og gjøre deg attraktiv på arbeidsmarkedet. Så bruk hjertet, men tenk også strategisk og benytt mulighetene for å få inn jobbrelevante elementer i graden din!

Alumninettverket i historie

Historie Alumni er et nettverk for tidligere historiestudenter. Gjennom alumninettverket vil du få kontakt med alumner og vitenskapelige ansatte du deler felles historieinteresser med, og få oppdatert kunnskap fra historiemiljøet. Nettverket er både faglig og sosialt. Her har du en mulighet til å skape en faglig og profesjonell krets, samtidig som ordningen fungerer som en sosial møteplass der du kan møte tidligere historiestudenter. 

Les mer om alumninettverket og meld deg inn her

Vil du bli lærer?

Kunnskapsdepartementet har vedtatt ny nasjonal rammeplan for praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) (regjeringen.no). Den viktigste endringen er at det ble krav om mastergrad.