Studieopphold i utlandet

Stadig flere studenter ser verdien av å ta deler av studiet sitt i utlandet. Et studieopphold i utlandet kan øke utbyttet av utdanningen du er i gang med både faglig og kulturelt. I tillegg vil du kunne forbedre dine språkkunnskaper, og du vil få en internasjonal erfaring, samt et nytt kontaktnettverk.

Når kan jeg dra?

Det anbefales at et eventuelt utenlandsopphold legges til programmets 4. eller 5. semester, avhengig av hvilket utdanningsløp du har valgt (se alternativ 1 og 2 under oppbygging og gjennomføring av programmet)

Hvor kan jeg dra?

UiO har mange spennende avtaler i samtlige verdensdeler som du kan benytte deg av.

Vi anbefaler deg å dra på disse avtalene:

  • Ønsker du å oppleve sol og sjø og samtidig studere ved et USAs mest prestisjetunge offentlige universitet, kan du dra til University of California, San Diego (UCSD
  • Drømmer du om å dra til USA kan vi anbefale deg å dra til sørstatene hvor du kan studere politikk på nært hold hvor mentaliteten er annerledes enn i en storby. North Carolina at Chapel Hill

  • Ønsker du å dra til Australia hvor du vil få tett oppfølging innen statsvitenskap og politikk, kan du dra til Australian National University ANU som ligger i Canberra. Canberra er en rimeligere by enn Sydney og Melbourne, og kun 3 timer unna Sydney med bil. 
  • Er du flink i spansk og ønsker å oppleve Latin-Amerika på sitt beste, kan du dra til Universidad del Salvador
  • Om du ønsker å bli bedre i fransk samtidig som du får tatt emner på engelsk, kan du søke deg til Institut d'Etudes Politiques d'Aix-en-Provence (Sciences Po)
  • Er du flink i spansk og ønsker å studere på et lite og oversiktlig sted, kan dette være stedet for deg Universidad de Salamanca
  • Drømmer du om å kunne bo i London, kan du søke deg til King's College

Oversikt over alle avtalene Institutt for statsvitenskap har

SV-fakultetets avtaler

Emnevalg og godkjenning

Frie emner i utlandet

Det anbefales å ta frie emner på utveksling, og skal du kun avlegge frie emner trenger du ikke å søke om forhåndsgodkjenning. Du må selv passe på at emner du tar i utlandet ikke overlapper med emner du allerede har tatt eller senere skal ta i din bachelorgrad ved UiO.

Obligatoriske emner i utlandet

Skal du avlegge ett eller flere emner i utlandet som erstatning for et emne du har som obligatorisk i studieprogrammet ditt, trenger du en faglig vurdering fra UiO, og må søke om forhåndsgodkjenning. Emnebeskrivelse og pensumliste over emnet du ønsker å ta i utlandet må da sendes med søknad om forhåndsgodkjenning.

Les mer om forhåndsgodkjenning av utenlandsk utdanning.

Les ellers viktig informasjon om emnevalg på avtalesiden med universitetet du skal til.


Slik gjør du det

  • Alle utvekslingsavtaler
  • Søknadsfrister og hvordan du søker
  • Visum, godkjenning og annen praktisk informasjon

Utveksling ved UiO

Publisert 3. mai 2013 11:10 - Sist endret 24. mai 2024 12:17