University of Melbourne

Hans Christian reiste til University of Melbourne som del av bachelorgraden i kultur og kommunikasjon våren 2017.

Hvilke fagfelt tok du emner innenfor?

Når man først er i Australia må man jo prøve surfing! Gjengen her er alle utvekslingsstudenter med innslag av amerikanere, chilenere, dansker og meksikanere. FOTO: Privat

Commerce og Media science

Hvorfor valgte du dette universitetet? 

Universitetet i Melbourne (UniMelb) ble valgt av ulike grunner, men oppsummert fikk jeg et godt inntrykk av tidligere studenter som hadde utvekslet dit. UniMelb er også et av de mest anerkjente universitetene i Australia. Det står høyt på flere universitets-lister innen ulike fagfelt.

Hva var det beste med utvekslingsoppholdet? 

Det klart beste med hele utvekslingen var det sosiale. Det faglige tar fort en andreplass her.  Man drar ikke halve jorden rundt for å sitte på skolebenken 24/7. Kort sagt tok det faglige en stor del av hverdagen, men oppleves som et friskt pust sammenlignet med UiO, med mer fokus på gruppeoppgaver, innleveringer, seminardeltakelse og mer intenst semester (varer bare 12 uker).

UniMelb sine systemer i forhold til registrering til eksamen, fag etc er veldig likt UiO sitt, så burde ikke være et problem. De har også hjelpeskranker som kan brukes, bare vær forberedt å stå litt i kø, spesielt på starten av året.

Utveklsingsgruppen til UniMelb får stor takk for at oppholdet ble så bra. Her blir man kjent med mennesker fra hele verden i samme situasjon som deg, så man finner hverandre raskt. Dette betyr at man ikke bare får en annen kulturforståelse for landet man besøker, men man lærer mye av de man er med og. Derfor anbefales det på det sterkeste å ikke bare henge med nordmenn, hvor man da i trygg forening med sine landsmenn går glipp av kjempemange nye erfaringer og kjennskap jeg kan love man ikke vil glemme.

Vil du anbefale andre studenter å velge dette universitetet? 

Jeg vil definitivt anbefale UniMelb til andre studenter. Meget gode professorer, godt utvekslingsmiljø og du får også bo i verdens mest levende by.

Andre tips?

Studentbolig blir fort dyrt, men det eksisterer (slik det er i Oslo) mange gode muligheter for kollektiv så man kan spare penger. Tips her er å høre med noen som har bodd der for å få en bedre oversikt over aktuelle områder og hva som er viktig for deg som student. De som velger å bo ved campus har sentrum i gåavstand, men dette betyr også skyhøye priser noen steder. Hvis man er komfortabel med å bo litt i utkanten og privat, kan man spare mye penger som kan brukes på alt Melbourne har å tilby. Kollektivt kan bli dyrt, men Melbourne har et ekstremt godt sykkelnettverk, så mange kjøper bruktsykkel for å komme til og fra campus. Mat ligger på samme nivå i Norge, men oppleves ofte litt billigere. Det var flere tilbud å dra nytte av i Australia enn i Oslo, så man kunne ofte få en god middag ute for rundt 30-60 kr hvis man kjente de riktige stedene og gikk de riktige dagene.

Publisert 12. okt. 2017 13:02 - Sist endret 23. apr. 2018 09:39