English version of this page

Jujutsu

Kursbeskrivelse

Jujutsu er en tradisjonell japansk kampkunst. De to japanske tegnene "ju" og "jutsu" kan oversettes til henholdsvis føyelig/fleksibel og teknikk/kunst.

Jujutsu hadde sin opprinnelse fra japanske samuraiskoler der krigere ble undervist i kampkunst, herunder forskjellige våpenkunster. Jujutsuteknikker ble normalt undervist som en undergren til de væpnede systemene. Det inkluderte slag, leddlåser, kvelninger og kast til bruk i nødsituasjoner, dersom samuraien enten var ubevæpnet eller hadde fått ødelagt våpenet sitt.

I fredstid ble jujutsu mer orientert mot sivilt bruk utenfor slagmarken. I begynnelsen av Meiji-perioden (1868-1912) ble det innført restriksjoner for å bære våpen offentlig, og som et resultat økte den ubevæpnede kampkunsten jujutsu i betydning.

Målgruppe

For alle som er interessert i å trene kampsport. Passer både for nybegynnere og viderekomne. Gruppen vil bli delt opp i to; en for nybegynnere og en for deltakere som har vært med tidligere.

Tid

Fredager kl. 11.00-12.00

Kursperiode

  • Uke 3-17
  • Første gang: 19. januar
  • Siste gang: 26. april
  • Merk: Kurset har pause i vinterferien (uke 8)

Sted

Athletica Domus (sio.no) Sal UA, kart (finn.no)

Kursavgift

Kurset er gratis. Ved fremvisning av ditt UiO-ansattkort vil du få gratis tilgang til SiOs treningssted.

Instruktør

Eric Jon Erlingsson, instruktør i International Jujutsu Institute. Han jobber til daglig som avdelingsingeniør på Det Medisinske fakultet.

Forberedelse

Avtal din deltakelse med nærmeste leder.

Påmelding

Du må melde deg på introduksjonskurset. Det har begrenset antall plasser, så vær rask med påmeldingen. Dette er et kurs der det er lagt opp til progresjon og det er derfor ønskelig at en følger hele kurset. Skulle du bli forhindret i å delta på kurset i sin helhet, bør du melde deg av ved å gå inn på nettskjema eller kontakte BHT.

Påmelding via nettskjema.

Informasjon

Ved spørsmål kontakt Carolina Lybäck-Forsbacka

Publisert 13. des. 2023 13:34 - Sist endret 2. jan. 2024 11:10