English version of this page

Mentorordningen ved IFIKK

Fakultetet har et obligatorisk mentorprogram for alle nye faste vitenskapelig ansatte. IFIKK har i tillegg en egen mentorordning for midlertidig ansatte.

Bildet kan inneholde: menneskekroppen, erme, gest, kunst, hodeplagg.

Nye faste vitenskapelig ansatte

Hver nyansatte vil automatisk bli påmeldt fakultetets mentorprogram og får dessuten oppnevnt en mentor av sin fagleder. I tillegg til aktivitetene i mentorprogrammet, skal mentoreringen bestå av minst fem møter mellom mentor og nyansatt, samt at mentor deltar på minst to forelesninger/ seminarer for den nyansatte. Dette kan fordeles over ett eller to semestre.

På møtene står man selvsagt fritt til å ta opp alle slags emner som berører undervisningen etter behov, men for eksempel følgende tema kan berøres:

  • orientering om generelt studieopplegg, terminologi, vurderingsformer, emnebeskrivelser, viktige frister og krav ved IFIKK
  • hvem kontakter man om hva i studieadministrasjonen?
  • gjennomgang av og hjelp med forelesningsplaner og pensumlister

  • gjennomgang av og hjelp med obligatoriske oppgaver, semesteroppgaver, eksamensoppgaver (f.eks. vise gamle eksamensoppgaver)

Det kan også være en idé å la den nyansatte få komme på en eller flere av mentorens forelesninger/seminarer dersom dette er ønskelig fra begge parter.

Administrativ kontaktperson er Caroline Strutz Skei.

Postdoktorer og forskere

Alle i denne kategorien skal ha en faglig veileder. For postdoktorer og forskere på prosjekt, vil veileder normalt være prosjektleder. MSCA-postdoktorer har allerede en veileder når de søker. Alle andre postdoktorer og forskere vil bli tildelt en faglig veileder av fagleder (hvor denne veilederen gis 10 timers uttelling).

Oppgavene til faglig veileder er nært knyttet til utarbeiding og oppfølging av karriereplan (pdf - word) for postdoktoren eller forskeren.

Postdoktorer og forskere med undervisningsplikt vil i tillegg få en undervisningsmentor. Denne mentoren vil normalt være fagleder i det aktuelle faget. Undervisningsmentor skal guide postdoktoren eller forskeren og være samtalepartner i ting som angår undervisningsdelen av jobben, i tråd med punktene nevnt ovenfor for faste vitenskapelige ansatte.

Administrativ kontaktperson for veiledning og evt. mentorering av postdoktorer og forskere er Paal Andre Hermansen.

Gjennomføringsstipendiater

Alle gjennomføringsstipendiater skal ha en mentor som normalt vil være fagleder i det aktuelle faget. Mentoren skal gi råd om undervisning og hjelper med å utvikle og følge opp stipendiatens akademiske mål slik disse fremkommer i gjennomføringsavtalen (f.eks. publisering, arbeid med postdoc-prosjekter, o.l.).

Administrativ kontaktperson er Paal Andre Hermansen.


Rapportering og uttelling i arbeidspliktregnskap

Etter at arbeidet er utført, leveres en kort rapport til Caroline eller Paal, bestående av en liste over datoer for gjennomførte møter og over hvilke av den nyansattes forelesninger/seminarer mentor har deltatt på.

Både mentor og nyansatt får uttelling i arbeidspliktregnskapet etter at mentorprogrammet er gjennomført og rapporten er levert. Det gis 35 timer for gjennomført obligatorisk mentorprogram for nye fast vitenskapelig tilsatte, og 15 timer for postdoktorer med undervisningsplikt og for gjennomføringsstipendiater.

Publisert 10. nov. 2015 12:58 - Sist endret 15. des. 2023 14:08