English version of this page

Utlysning av midler til undervisning og forskning for 2021

Det vil i år bli utlyst en mindre pott primært til undervisningsformål, men det åpnes også for å søke midler til prosjekter som leder opp mot søknader i tematiske programmer. I tillegg oppfordres de av dere som har fått innvilget midler for 2020 som ikke har latt seg bruke i år grunnet pandemien om å sende inn søknaden på nytt. Dette gjelder selvfølgelig under den forutsetning at aktiviteten som midlene opprinnelig var ment brukt til lar seg gjennomføre i 2021.

Midlene kan søkes av fast vitenskapelig ansatte. Fristen er 1. desember og samme frist gjelder for eventuelle søknader om å overføre ubrukte driftsmidler.

Vi minner i den forbindelse også om at det fra og med i år ikke lenger er noen automatisk overføring av driftsmidler fra et år til et annet. I forbindelse med forskningstermin eller lignende større aktiviteter vil det være mulighet for overføring av midler.

Kriterier for tildeling

Ved behandlingen av søknadene kommer vi til å legge vekt på:

  • Tiltak som styrker undervisningskvalitet, gjennomføring og studiepoengproduksjon
  • Prosjekter som leder opp mot søknader i tematiske programmer

Midlene lyses ut til anvendelse i 2021 og kan kun søkes av fast vitenskapelig ansatte. Stipendiater vil få en egen utlysning av midler til PhD-relaterte tiltak med samme frist 1. desember.

Både enkeltpersoner og grupper kan søke, men gode søknader som gavner flere vil bli prioritert. Forskergrupper og enkeltforskere som mottar midler fra andre kilder vil ikke kunne prioriteres.

Utlysningen er ment å favne bredt, men tildelingen vil være strategisk. I vurderingen av innkomne søknader skal ledergruppen ta tidligere søknader og deres resultater med i betraktning. 

Søk elektronisk

Søknad sendes ved å fylle ut søknadsskjema. Skjemaet brukes for både søknader om midler til forskning og undervisning OG overføring av driftsmidler.

Kun elektroniske søknader aksepteres. Søknadsfristen er absolutt.

Alle søknadene må inneholde budsjettoppsett for det beløpet det søkes om. Budsjettet må angi kostnader for de ulike aktivitetene søknaden omfattes av. Merk at det ikke kan søkes om dekning av kostgodtgjørelse fra denne potten. Dette ifølge instituttstyrets vedtak om spareplan for IFIKK (jfr. Instituttstyrets vedtak fra 14.06.2018).

Publisert 10. nov. 2020 11:43 - Sist endret 21. juli 2021 17:09