Utlysning av midler til undervisning og forskning for 2022

Instituttet utlyser midler til forskning og undervisningsutvikling for bruk i 2022. 
Midlene kan søkes av fast vitenskapelig ansatte. Stipendiater vil få en egen utlysning av midler til ph.d.-relaterte tiltak.


Fristen for alle søknader er 1. desember 2021.

Du kan søke midler til tre formål:

  • utviklingsprosjekter innenfor instituttets studietilbud
  • forskningsprosjekter som fortrinnsvis leder opp mot søknader i tematiske programmer 
  • individuelle forskningsaktiviteter

Forsknings- og utviklingsprosjekter

Ved behandlingen av søknadene kommer vi til å legge vekt på:

  • prosjekter som har potensial for å styrke kvalitet, gjennomføring og studiepoengproduksjon for instituttets studietilbud
  • prosjekter som leder opp mot søknader i tematiske programmer 

Der det søkes om midler til å utvikle studietilbudet, skal disse brukes til prosjekter som ikke primært er knyttet til drift og gjennomføring av emner, men som har som mål å utvikle og styrke kvaliteten på emner, grupper av emner eller hele programmer.

Både enkeltpersoner og grupper kan søke. Prosjekter som er til nytte for store studentgrupper eller som har overføringsverdi til flere fag/studieprogrammer, vil bli prioritert.  Forskergrupper og enkeltforskere som mottar midler fra andre kilder, vil ikke kunne prioriteres.
Utlysningen er ment å styrke undervisning og forskning på instituttet som helhet, men tildelingen vil være strategisk. I vurderingen av innkomne søknader skal ledergruppen ta gjennomføring og resultater av tidligere prosjekter med i betraktning. 

Individuelle forskningsaktiviteter

Fast vitenskapelig ansatte som fyller kravene til det som tidligere ble kalt Småforskordningen (dvs. ansatte som normalt har publisert tilsvarende 0,7 publiseringspoeng i året de siste tre årene) vil også for 2022 kunne søke individuelle forskningsmidler begrenset oppad til 20.000 kr. Midlene kan brukes til formål som støtter opp under egen forskning, for eksempel språkvask, reiser, konferanser. Innkjøp av datautstyr dekkes ikke.

Overføring av ubrukte midler

Ubrukte driftsmidler

Fra og med 2021 er det ikke lenger er noen automatisk overføring av driftsmidler fra et år til et annet. Forskningstermin eller lignende større aktiviteter kan gi grunnlag for overføring av midler. Du må søke om å overføre driftsmidler til fristen 1. desember 2021. 

Ubrukte prosjektmidler

I tilfeller der det på grunn av pandemien ikke har vært mulig å bruke midler innvilget for bruk i 2021 i prosjektperioden, ber vi om at søknaden sendes inn på nytt. Søknaden vil bli behandlet under den forutsetning at det er mulig å bruke midlene til det opprinnelige formålet også i 2022.

Søk elektronisk

Søknad sendes ved å fylle ut søknadsskjema. Skjemaet brukes for både søknader om midler til forskning og undervisningsutvikling, individuelle aktiviteter OG overføring av driftsmidler.


Kun elektroniske søknader aksepteres. Søknadsfristen er absolutt.


Alle søknadene må inneholde budsjettoppsett for det beløpet det søkes om. Budsjettet må angi kostnader for de ulike aktivitetene søknaden omfatter. 

Publisert 11. nov. 2021 15:43 - Sist endret 11. nov. 2021 15:43