Utlysning av midler til utvikling av søknader og prosjekter rettet mot tverrfaglig og/eller innovasjon og praksisnær forskning

UV-fakultet lyser ut stimuleringsmidler til å utvikle søknader og prosjekter rettet mot tverrfaglig og/eller innovasjon og praksisnær forskning.

Logo UV

Det utdanningvitenskapelige fakultet har et viktig samfunnsansvar i å bidra til forskningsbasert innovasjon, innovative løsninger og utvikling av nye praksiser som kan bidra til å møte de store samfunnsutfordringene. UVs sterke tilknytning til skolen, de øvrige institusjonene i hele utdanningsløpet, til helseinstitusjoner og til læring i arbeidslivet gir gode forutsetninger for å utvikle tverrfaglig og praksisnær forskning og innovasjon.   

Innovasjon er et høyt prioritert område ved UiO. Dette kommer til uttrykk gjennom flere satsninger: Circle U, Oslo Science City, CityStudio, og SPARK. UV vektlegger innovasjon og FoU arbeid i samarbeid mellom universitets- og høgskolesektoren og skoleeier, skoleledere og lærere.

Fakultetet lyser ut stimuleringsmidler for utvikling av prosjektskisser/-søknader som kan rettes mot NFR’s innovasjonsutlysninger i 2022 og/eller som kan danne grunnlag for samarbeidsprosjekter knyttet til rammeverket for DEKOM, DIKU, konvergensmiljøer knyttet til UiOs tverrfakultære satsninger, innovasjon i utdanningene inkludert digitalisering, eller tematiske utlysninger innenfor Horisont Europa. Planlagte søknader på andre utlysninger rettet mot andre innovasjonsutlysninger eller samarbeidsprosjekter rettet mot praksisfeltet kan også vurderes.

Utlysningen omfatter også arbeid rettet mot tverrfaglig forskningsarbeid.

Hvem kan søke

Vitenskapelig ansatte i faste stillinger ved UV fakultetet.

Økonomisk støtte

Det kan søkes om økonomisk støtte på inntil 200.000,- kr. for å dekke kostnader i forbindelse med det forberedende arbeidet. Midlene skal benyttes til aktiviteter/utstyr som bidrar til utvikling av søknad/prosjektinitiativ. Dette kan for eksempel være kostnader knyttet til:

  •  Workshops
  •  Innkjøp av tjenester
  •  Studietur (besøke potensielle samarbeidspartnere, modellprosjekter)
  •  Invitere potensielle samarbeidspartnere
  •  Pilotstudier
  •  Forskningsassistanse til forberedende arbeid

Midlene fordeles innen en lukket ramme.

Midlene kan disponeres i 2021 og 2022. Innvilgede prosjekter vil bli bedt om å levere en kort rapport på bruken av midler.

Søknaden skal inneholde

  • Oversikt over relevante prosjekter søkere har hatt ansvar for eller deltatt i de siste 5 årene
  • Kort skisse av prosjektet (max 2 sider)
  • Budsjett og aktivitetsplan
  • Planlagte partnere (f.eks. forskere, skoler)
  • Aktuell utlysning / relevante eksterne finansieringskilder

Søknadsfrist

Søknadsfrist vil være 16. august 2021. Søknadene sendes fakultetets sekretariat, ved Hanna Karv (hanna.karv@uv.uio.no).

 

 

Publisert 11. mai 2021 11:06 - Sist endret 7. aug. 2021 22:16