Mal - kunngjøringstekst førsteamanuensis

Malen er utarbeidet for førsteamanuensisstillinger i rettsvitenskap, men brukes på andre fagområder så langt den passer.

Malen kan fravikes hvis det begrunnes tilstrekkelig.

Det som må vurderes spesielt for hver enkelt stilling er satt i [klammeparentes].

Universitetet i Oslo

Det juridiske fakultet, [grunnenhet]

Førsteamanuensis i rettsvitenskap – [eventuelt fagområde]

Beskrivelse

Ved Det juridiske fakultet, [grunnenhet], er det ledig stilling som førsteamanuensis i [fagområde].

 [kort beskrivelse av grunnenhet/stillingen]

Arbeidsoppgavene i stillingen består av 47,5 % forskning, 47,5 % undervisning og eksamen og 5 % administrasjon.

Kvalifikasjonskrav

Søkere må dokumentere generell vitenskapelig kompetanse på minst førsteamanuensisnivå (doktorgrad eller tilsvarende) i rettsvitenskap. Søkere må også dokumentere grunnutdanning tilsvarende en norsk mastergrad i rettsvitenskap. Minst ett av de mer omfattende arbeidene må gi en grundig behandling av et rettdogmatisk emne på grunnlag av norske rettskilder, folkerettslige rettskilder eller komparativt materiale som er relevante for norske forhold. [eventuelt: krav til/fordel med/vil bli lagt vekt arbeider på arbeider innenfor et bestemt fagområde]

Søkere må ha nødvendige faglige forutsetninger for å undervise, veilede og delta i eksamen innenfor rettsstudiets obligatoriske [privatrettslige/offentligrettslige/annet] fag på ett av de skandinaviske språk (norsk, dansk, svensk), og må kunne undervise i ett eller flere av disse emnene, [eventuelt: herunder fagområde], fra tiltredelse. Søkere må også være villige til å påta seg administrative oppgaver etter gjeldende bestemmelser.

Ved vurderingen av søkerne vil det i henhold til gjeldende regler bli tatt hensyn til vitenskapelige og pedagogiske kvalifikasjoner, og eventuell kvalifiserende virksomhet av annen art. Også internasjonal prosjekterfaring, språkkunnskaper, evne til samarbeid, administrative kvalifikasjoner og personlig egnethet vil bli tillagt vekt. Fakultetet oppmuntrer ansatte til å søke ekstern finansiering til forskningsprosjekter. Erfaring med å søke eksterne forskningsmidler skal vektlegges.

I rangeringen av kompetente søkere trekkes hele bredden av kvalifikasjoner inn og vurderes eksplisitt. Vi ber derfor søkere utarbeide:

  • et notat som redegjør for sin pedagogiske tilnærming, herunder synspunkter på pedagogiske metoder og hvordan kontakten mellom studenter og lærere kan forbedres
  • en plan for egen forskning de kommende år
  • et notat om erfaringer fra formidling på eget felt, og forslag til framtidig formidling

Vitenskapelige kvalifikasjoner tillegges vekt foran øvrige faglige og andre kvalifikasjoner.

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju, og det kan også være aktuelt med prøveforelesning.

Søkere som ved ansettelse ikke kan dokumentere pedagogisk basiskompetanse, må skaffe seg denne i løpet av to år etter ansettelse. Den som ansettes kan bli pålagt faglæreransvar, undervisning og andre oppgaver etter nærmere bestemmelse av fakultetet. Ansettelsen skjer med forbehold om de endringer i fagområder, arbeidsoppgaver og instituttilknytning som fakultetet senere måtte bestemme.

Vi tilbyr

  • lønn etter lønnstrinn
  • et hyggelig og stimulerende arbeidsmiljø
  • god pensjonsordning i Statens Pensjonskasse
  • stilling i en IA-virksomhet
  • gode velferdsordninger

 Informasjon

Følgende bes lastet opp som vedlegg til den elektroniske søknaden:

  • søknadsbrev
  • CV
  • fullstendig oversikt over den vitenskapelige produksjon og kort redegjørelse for inntil fem vitenskapelige arbeider som søker ønsker tillagt særlig vekt ved bedømmelsen
  • vitnemål og attester
  • notat om undervisning, forsknings- og formidlingsplaner
  • en oversikt over øvrige kvalifikasjoner bilagt dokumentasjonen

I tillegg kan inntil fem vitenskapelige arbeider sendes til Det juridiske fakultet, Pb 6706 St. Olavs plass, 0130 Oslo. Arbeidene må sendes i fire eksemplarer, og må foreligge på norsk, svensk, dansk, eller engelsk med mindre instituttet samtykker til noe annet. Dersom arbeidene er skrevet av flere forfattere må arbeidsfordelingen mellom disse dokumenteres med medforfattererklæring.

UiO har særskilte avtaler om universitetets rettigheter til arbeidsresultater frembrakt av ansatte, herunder rettigheter til forskningsresultater.

Ansettelsesprosedyrer er for øvrig regulert i ”Regler for ansetting i professorater og førsteamanuensisstillinger”. Vi viser også til "Veiledning for søkere og medlemmer av bedømmelseskomiteer om dokumentasjon, vurdering og vektlegging av kvalifikasjoner ved ansettelse / opprykk i faste vitenskapelige stillinger ved Universitetet i Oslo".

I tråd med Universitetet i Oslos likestillingspolitikk oppfordrer vi alle interesserte til å søke, uavhengige av kjønn og etnisitet.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Publisert 31. aug. 2016 15:42 - Sist endret 2. aug. 2021 23:23