Prosjekt fellesløsninger innen forskerstøtte: Referat fra møte i ekspertgruppen for Marie Curie-prosjekter (MSCA)

Ekspertgruppa møttes for å diskutere tiltak og leveranser, og et nytt utkast til grønn implementering av MSCA. 

Oppgaver fra møtet:

Magnus: oppdaterer excel-ark med foreslåtte leveranser og sender alle.
Lista inneholder oppgaver til alle.
Magnus oppretter også mapper i Teams-gruppa, der vi kan dele dokumenter. 

Til stede: Rune Larsen, Hanna Karv, Ann Kristin Sørli Halvorsen; Tone Wang; Hilde Hvistendahl, Magnus Garder Evensen (ref.)

Referat:

1. Oppgaver fra sist møte - statusoppdatering. Vi gikk raskt gjennom oppgaver fra sist, som handler om excellista over leveranser og deling av tilbakemeldingsmal. 

2. Grønn implementering av MSCA: Gruppa har fått tilsendt et nytt utkast, med frist i dag for tilbakemelding. EU-kontoret ved UiO har alt kommentert utkastet, og Ann Kristin forklarte om deres tilbakemeldinger. Generelt er utkastet nå mindre forpliktende, og en del av tilbakemeldigne som UiO og MSCA ekspertgruppa har gitt har ikke blitt tatt med. 
Gruppa så ikke behov for å kommentere utkastet ytterligere, da EU-kontorets tilbakemeldinger er dekkende. 

(Gruppas tidligere innspill:
Kontrakten er noe vag hva som gjelder for IF, ITN osv. Det er heller ikke nødvendigvis er en god ting med nok en kontrakt å forplikte seg til, og heller ikke at det pålegges en rapportering underveis, særlig ikke for IF-prosjekter som kun har sluttrapportering.

Det kunne heller være en institusjonell forpliktelse, slik at de enkelte prosjekter slipper å finne opp det grønne hjulet fra gang til gang. Litt ala charter and code og conduct som UiO har tilsluttet seg og er akkreditert for.

Punkt to og under Researcher-related actions går vel mer på institusjonelle rutiner og ordninger. Det er fint at den enkelte forsker skal være bevisst på resirkulering og håndtering av farlige stoffer, men det er et ansvar som arbeidsgiver må legge til rette for via ordninger for avfallshånderting m.m.

Vi kan igjen heller se for oss er grønt stempel likt seal of excellence/Excellence in HR, der institusjoner får et grønt stempel.

Fokuset legges da på institusjonene, som har ansvar for policy og rutiner for alt fra mobilitet til innkjøp og avfallshåndtering.

Punkt fire om low carbon forms of transportation er også noe institusjoner med fordel kan ha regler for sine ansatte, selv om det er fint at den enkelte også er bevisst dette.

Sist punkt under Institutional-related actions (train MSCA researchers in issues of sustainable development and environmental awareness):

Her kan det også gjerne utvikles felles, nettbaserte kurs på EU-nivå.

Under Consortium related actions, og første punkt om environmental monitor:

Dette er en ganske stor oppgave å pålegge, den vil ta ressurser og vil bære preg av standardsvar på standarsspørsmål. Om oppgaven skal pålegges bør tildelingen fra EU reflektere dette.)


3. Leveranser og mål: gruppa diskuterte excel-arket over leveranser, frister og ansvar. 
Magnus oppdaterer excelfila og sender alle, samt oppretter mappestruktur på Teams-siden til gruppa (for å dele ressurser). 

Publisert 6. okt. 2020 09:52 - Sist endret 12. okt. 2020 13:12