Prosjekt fellesløsninger innen forskerstøtte: Referat fra møte i ekspertgruppen for Marie Curie-prosjekter (MSCA)

Ekspertgruppen møtes for å diskutere MSCA IF og lesegrupper, felles tilbakemeldingsskjema, nettsider og mandat. 

Agenda:

Felles tilbakemeldingsmal
MSCA IF og lesegruppe:
Medlemmene i ekspertgruppa som har anledning deler søknader med hverandre (en eller to søknader). Vi deler så søknadene, slik at fire øyne leser en søknad, og vi setter oss sammen for å diskutere søknaden og tilbakemelding til søker.
Ressurssider på nett
Mandat

Til stede:
Ann Kristin Sørli Halvorsen, Malin Solli Wandem, Tone Wang Hanna Karv, Magnus Garder Evensen (ref)

Oppgaver fra møtet:
Magnus: grønn implementering av MSCA til neste møte, samt tilbakemeldingsmal.
Sende ut samarbeidsmal Global fellowships.
Alle som har søkander til felleslesing: sender disse. 

Referat:

Planen var å se på et felles tilbakemeldingsskjema for MSCA IF, men det utsettes til møtet i september da malen enda er under utarbeidelse.

Planen er derfor MSCA IF og lesegruppe, men først en ny sak:

1) Ann Kristin orienterte om at Katinka Elisabeth Grønli ved UiO Energi er nominert til Kommisjonens ekspertgruppe for grønn implementering av MSCA. Målet er å gjøre MSCA Actions grønnere, og utarbeide en "green charter", veiledningsmateriell og beste praksis. Dette er enda ferskt, og Mette Topnes og Ann Kristin har møte neste uke med Katinka.
Vi setter opp dette som tema for SEPTEMBER-MØTET, da ekspertgruppen kan bidra.

2) Tone orienterte om arbeidet med tilbakemeldingsmal: har jobbet med mal i sommer, førsteutkast er laget og prøves nå ut med fellesgruppa. Ekspertgruppa får presentert en forbedret utgave, etter at det er klart hva som fungerer i praksis. Tilbakemeldingsmalen tas derfor opp i møtet i september.

3) Gruppa diskterte så status for MSCA-søknader:
10-12 søkander på enheter utenom SV. Hanna orienterte om fellesgruppelesing, der de leser 10-12 søknader. Malin forkalarte at SV har noen som faller fra, vil ha færre søkander men blir en del.Tone orienterte om at de har hatt to frister, der andre runde frist denne uka, og at det er individuell oppfølging fremover. HF har rundt 37 søkander i løypa, men regner med noe frafall.

Samlesingen er generelt veldig bra hos alle enheter, der forskningsrådgivere jobber på tvers. De i ekspertgruppa som har søkander å dele søknader møtes neste onsdagfor å diskutere disse.

4) Vi diskuterte muligheten for å utarbeide nettsider på UIO-nivå, og hva vi ev. kan dele.

Et forslag er å samle ofte stilte spørsmål. Vi kan også dele tilbakemeldingsmalen internt på UiO, samt egenutviklede guider. Kan da ligge bak en FEIDE innlogging.

Videoer er også mulig, da spesielt for søkere som ikke er med på andre opplegg.
HF har noen videoer fra sist Master Class, og skal se om disse ev. kan deles opp og deles.
Tone tok opp tema om vi kan dele innvilgede søknader i ekspertgruppen.
Tanken er å ha flere søknader fra forskjellige fagfelt, som forskningsrådgivere i ekspertgruppen igjen kan dele med andre forskningsrådgivere.
Dette ville ev. kreve forskerens tillatelse, og at vi lagrer og deler dokumenter på en trygg måte. Magnus vil høre med et avsluttet prosjekt om deling er ønskelig. Drift av MSCA som tema for nettsider er også mulig, med sjekklsiter e.l. som gjøre drift og rappoertering enklere. 

5) Mandat: Mandatet er oppdatert og vi så raskt gjennom det.Gruppa hadde ingen nye kommentarer til det. 

6) Tone tok opp spørsmålet om Global Fellowships og hva status er.

Magnus forklarte om ansettelesskontrakter som HF har jobbet med, der MSCA-kandidaten ansettes ved UiO i tre år, men får permisjon i to år når kandidaten er i utlandet. Partnerinstitusjon må i denne perioden tilby ansettelseskontrakt, og vi overfører rundsummene fra EU. Mal for samaribedsavtale finnes, HR er også på plass.
GF maler for samarbiedsavtaler er også laget og Mangus sender disse til grupa.

 


 

 

Publisert 12. aug. 2020 13:35 - Sist endret 11. sep. 2020 10:24