Prosjekt fellesløsninger innen forskerstøtte: Referat fra møte i ekspertgruppen for Marie Curie-prosjekter (MSCA)

Ekspertgruppen møttes for å diskutere status for forsider for MSCA-ressurer, Temas vs nettsider for publisering, og en oppdatering om Researchers at Risk

Oppgaver fra møtet:

Alle: lage forsider etter mal, oppdater filnavn om nødvendig
Ann Kristin sender ut lenker til nettsider.
Alle: komme med ev. innspill til løsninger og innhold på nett. 

Agenda:
1) Status ressurser 

2) Teams vs nettsider for tilgjengeliggjøring

3) Researchers at Risk (Magnus)

4) Nye nettsider HEU (Ann Kristin) 

 

Til stede: Ann Kristin Sørli Halvorsen (FADM), Hilde Hvistendahl (MN), Tone Wang (KHM), Emil Bæk Holland (SV), Hanna Karv (UV), Rune Larsen (MED) og Magnus Garder Evensen (HF, ref).

Møtet begynte med å gratulere oss selv på MSCA IF-resultatene, UiO gjorde det veldig bra denne runden, med 25 IF-prosjekter. 

  • Det humanistiske fakultet 11
  • Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet 8
  • Det samfunnsvitenskapelige fakultet 3
  • Naturhistorisk museum 2
  • Det medisinske fakultet 1

Mange av søknadene var omarbeidede fra tidligere år, og individuell oppfølging har vært viktig. Zoom-møter med søkere har vært mye brukt, og MN brukte også Innovayt i sitt arbeid med søknader. Aktive veiledere har også vært en sentral faktor. 

Avklaringsmøte:
Magnus orienterte kort om at det skal settes opp et møte med delprosjektlederne, prosjektleder og FIADM. I møtet vil det diskuteres om planlagte leveranser, avklaringer og grenseoppganger. Magnus oppdaterer gruppa om møtet og eventuelle tilbakemeldinger.

  1. Status ressurser: Mye er gjort, men enkelte dokumenter mangler forside enda. Vi gir derfor noen uker til, for at alle kan klargjøre sine forsider. Vi tar opp ressursene neste møte.
  2. Teams eller nettsider: Vi må lage en oversikt over hva vi vil ha hvor, av ressurser. Mye kan legges på ekspertgruppas nettsider, og noe kan legges i Teams. Når alle forsider er klare, må vi derfor se spesifikt på hvert dokument og hva som passer hvor. 
  3. Magnus informerte om møte med MSCA-enheten i Brussel og InspirEurope: Målet med møtet var å få gruppen Researchers at Risk mer synlig i MSCA-arbeidsprogram og gi gruppen en bedre mulighet til å delta. Ekspertgruppa har fått tilsendt noe informasjon i forkant også. Møtet om RAR var veldig fint, og det ligger an til at RAR nevnes eksplisitt i det neste arbeidsprogrammet. InspirEurope har også muligheten til å formidle utlysninger og informasjon til RAR, og vil lage et utkast til retningslinjer for hvordan RAR best kan ivaretas i utlysninger og ved institusjoner, Magnus sender utkast til ekspertgruppa når det foreligger.
  4. Nettsider ved Ann Kristin: Det lages nå nye sider for Horisont Europa. Ekspertgruppa så på disse, og vil kunne komme med konkrete tilbakemeldinger på innhold og ønsker. Nettsider tas opp som tema også senere.
    Ann Kristin sender ut lenker til nettsider til gruppa, og alle sender ev. tips og ønsker om innhold og løsninger.
Publisert 11. feb. 2021 09:50 - Sist endret 11. mars 2021 13:29