Prosjekt fellesløsninger innen forskerstøtte: Referat fra møte i ekspertgruppen for Marie Curie-prosjekter (MSCA)

Ekspertgruppen møttes for å diskutere nettsider, seminarer og fikk besøk fra Københavns Universitet. 

Oppgaver fra møtet:
Magnus retter nettsider og ressursenes overskrift.

Hilde spør ved MN og Magnus på HF etter veiledere til seminar 17. juni.
Ann Kristin kan lage invitasjon når ting er klart.

Agenda:

1) Hans-Christian Køie Poulsen, Specialkonsulent ved Københavns Universitet, Det Humanistiske Fakultet, innleder om hvordan KU har arbeidet med MSCA. KU har hatt stor suksess med MSCA, og har et opplegg med Master Class som mange har kopiert. Gruppa får anledning til å diskutere med Hans-Christian også.

2) Status ressurser; skal vi endre overskrifter til mobilisering, pre-grant og drift? Kategoriene som 'søker, forskningsrådgiver' etc. kan være overlappende.

3) MSCA - seminar for og med veiledere: Før jul snakket vi om å lage et slikt opplegg, og har satt av 17. juni som en (mulig) dato.

4) Eventuelt

Til stede: Hilde Hvistendahl (MN), Hanna Karv (UV), Tone Wang (KHM), Emil Bæk Holland (SV), Ann Kristin Sørli Halvorsen (FADM), Rune Larsen (MED), Olja Toljagic (MN) og Hans-Christian Køie Poulsen (Københavns Universitet).

Fra møtet:

Vi begynte møtet med å ønske velkommen til Hans-Christian Køie Poulsen, Københavns Universitet (KU), som innledet om deres arbeid med MSCA.

Et viktig poeng for KU er hvordan de arbeider med å selektere søkere, og få til en god match mellom søker og veileder. De bruker også veiledere til å kurse veiledere, og har interne frister for tilbakemelding på søknader. De som vil søke på ny får også tilrettelagt oppfølging. For ITN er timing viktig, det tar tid å etablere nettverk. Man må også huske på at ITN er et utdannelsesvirkemiddel med mål om felles ph.d.-utdanning.

KU har en grundig prosess frem mot innsendelse, og har fokus på at det skjer en seleksjon der forskere og miljøer fremmer kandidater. De vil heller ha gode men færre søknader. De deler også ut en kommentert mal for MSCA, som en detaljert guide. Det er mange som ønsker å se innvilgede søknader, men en fare er at søkere kopierer. Det er heller en fordel at søknader er unike.

2) Status ressurser: overskrifter nettsider
Gruppa er enige i at vi endrer overskrifter for ressursene på nettsidene, da til noe som «mobilisering, pre-grant og drift.» Magnus følger opp.

3) MSCA - seminar for og med veiledere:
Vi har satt av 17. juni 10 -11:30 som en mulig dato for et veilederkurs for MSCA Postdoctoral Fellowships. Tanken er å ha veiledere til å fortelle veiledere om arbeid med søknader fra deres perspektiv. Det er også en fin anledning til å minne veiledere om å være på/ ta del i prosessen, med et fokus på to-veis overføring av kunnskap.

Hilde inviterer veileder fra MN og Magnus hører fra HF.

Opplegget blir da en veldig kort innledning, etterfulgt av to veiledere som får ca. 20 minutter hver, og god tid til spørsmål.
Ann K. kan sette opp en invitasjon og påmelding, når innledere er klart.

4) Eventuelt

Sist i møtet tok vi opp rekruttering til årets Master Class. SV har færre enn i fjor, mye fordi ansatte ikke har ikke møtt nettverk på et år. HF har litt flere enn i fjor, fremdeles stor interesse. MN bruker Innovayt for deres Master Class i år. MED planlegger Master Class, og UV/KHM/SV har Master Class neste uke.
En siste nyhet er at MN gir ett ekstra år til innvilgede MSCA Postdoctoral Fellowships, hvor MN finansierer tredje året selv.

Publisert 30. apr. 2021 11:43 - Sist endret 11. mai 2021 15:34