Prosjekt fellesløsninger innen forskerstøtte: Referat fra møte i ekspertgruppen for Marie Curie-prosjekter (MSCA)

Ekspertgruppen møttes for å diskutere forsider for MSCA-ressurer og hva vi kan samarbeide om mot Horisont Europa. 

Oppgaver fra møtet:

Alle: lage forsider etter mal, oppdater filnavn om nødvendig

Magnus: går gjennom forsider, og invitere Eldholm til et senere møte, samt undersøker hvordan er det med tillatelser i Teams.

Ann Kristin: tar opp nettsider for HE neste møte 

Til stede:
Rune Larsen, Tone Wang, Hanna Karv, Malin Solli Wandem, Ann Kristin Sørli Halvorsen og Magnus Garder Evensen (ref.)

Agenda:
1) Oppdatering om arbeidet med verktøykassa - forsider og klargjøring for publisering. 2) Hvordan kan vi samarbeide mot Horisont Europa generelt 

  1. Verktøykassa og ressurser

Vi begynte møtet med å oppsummere gårsdagens møte med Prosjekt fellesløsninger innen forskerstøtte, der forskningsadministrative ved hele UiO var invitert. Møtet var bra, og vi er spent på innspill som kommer senere. Et spørsmål fra møtet gjaldt ITN: det er et tema vi har som plan å adressere senere i semesteret, og Magnus vil invitere Marit Eldholm til et møte med ekspertgruppa.

Status for ressurser og forsider:

Forsider er stort sett ferdige, og vi diskuterte hvorvidt vi også skal oppdatere dokumenter.

Vi skal ikke nå gjøre jobben for hele UiO med å oppdatere med HEU: vi legger ut det vi har av ressurser, der forsidene beskriver hva dokumentet handler om og at det gjelder H2020.

Det er også noen dokumenter vi ikke ønsker å dele med hele UiO, et eksempel er et av dokumentene for å utregne lønn: EU-kontoret var ikke så positive til å dele med hele UiO, da UiO har en budsjettmal som er offisiell.  Det prinsipielle er at når det gjelder rammeverk ved UiO bør vi holde oss til offisielle. Mange andre dokumenter er mer støtte og hjelp, huskelister etc., men denne malen bør vi ikke gå ut med som en godkjent mal. På UiOs nettsider ligger offisielle maler. 

Det vi deler vil gi en oppfatning av at ting er offisielle, selv om vi kun er en kanal.
Forsidene vil kunne gjøre det tydelig at noen ting er interne rutiner. Forskningsrådgivere er vant til å forholde seg til regelverk for jurister/økonomer etc., og ressursene vi legger ut vil ofte måtte fortolkes av en forskningsrådgiver før det formidles til søkere.

Gruppa diskuterte også nettsider, og hva som bør ligge hvor. Til neste møte vil vi se på de nye nettsidene som UiO skal ha til Horisont Europa, hva vi ønsker oss og komme med forslag til innhold. Det som er felles skal ligge på sentrale sider.

Dokumenter som legges på nett vil ikke kunne endres, mens dokumenter i Teams potensielt kan det. Til neste møte undersøker Magnus derfor om tilganger og tillatelser i Teams.

 

Veien videre med ressursene er å rette småting, eventuelt filnavn, og legge i vår mappe i teams. Forsiden legges først i dokumentet (ev. som første fane i Excel).  

Alle legger ut dokumenter med forsider i ekspertgruppas mappe i Teams, Magnus må så gå gjennom for å se at ting ser ganske likt ut. Så tar vi en ny runde i ekspertgruppa før alt sies å være klart for å deles med hele UiO i den store teams-gruppa / på UiO nettsider.

  1. Hvordan samarbeide mot HE, hvordan kan vi hjelpe hverandre

Det vil arrangeres et kick-off for Horisont Europa for hele UiO, etter februar.
Forskningsrådet har også mange kurs, på mange nivåer, og Europa Media gjør flere av disse. UiO vil ikke gjøre egne kurs som konkurrerer med disse, men fortsetter med kurs for ERC og MSCA.

Gruppa etterlyser ellers de store, overgripende trekkene om hva UiO gjør mot HEU, og at en handlingsplan burde opprettes på UiO-nivå.

Samarbeid: Et forslag er at hvis vi inviterer NCPer, så kan vi involvere og invitere andre enheter og fakulteter. Med. har f.eks. snakket med NCPer på medisin, og MN og Med koordinerer invitasjon til et seminar med disse. Dette er et godt eksemlep på samarbeid, og  vi kan også bruke samarbeidskonstellasjonene til slike arrangement.

Publisert 27. jan. 2021 14:02 - Sist endret 27. jan. 2021 14:03