Prosjekt fellesløsninger innen forskerstøtte: Referat fra møte i ekspertgruppen for Marie Curie-prosjekter (MSCA)

Ekspertgruppen møttes for å diskutere ITN-kurs, evaluering og fremtidsplaner. 

Oppgaver fra møtet:

Hilde: sender EUs retningslinjer ved sykefravær, og inviterer en fra personal til neste møte.

Magnus: videresender egenevaluering til Rune og Marit, ser på invitasjon/bestilling for et DN-seminar, og oppdaterer nettsider. 

Agenda:

1) Velkommen og veldig raskt om de innsendte MSCA PF: har vi lært noe nytt?

2)  Egenevaluering: er sendt ut, er det noe vi bør spille inn om fremtiden til gruppene?

3) MSCA ITN - vi begynner å planlegge kurs

4) Nettsider: ressurser er mest H2020 – hvordan oppdaterer vi og holder ved like?

5) Teams: hvordan øke aktivitet?

Til stede: Hilde Hvistendahl (MN), Tone Wang (KHM), Marit Eldholm (SV), Rune Larsen (MED), Marit Eldholm (SV), Ann Kristin Sørli Halvorsen (FADM) og Magnus Garder Evensen (HF, ref.)

Egenevaluering
Vi begynte møtet med å snakke om egenevalueringen, og tanker om fremtiden for ekspertgruppene. Ekspertgruppene har stor verdi for deltakerne, og vi kan tenke på hvordan vi får informasjon og erfaring herfra med til andre i organisasjonen. 

Drift er et tema for videre samarbeid, og som det finnes få skriftlige rutiner for ved UiO.

Vi kan identifisere hvor skoen trykker og peke på områder der vi kan strømlinjeforme rutiner og praksis. 

Vi bør se på hva slags informasjon som gis MSCAere - både som søkere og når de ansettes. 

I den forbindelse snakket vi om sykefravær for MSCAere, og EUs retningslinjer for godkjente kostander ved sykdom. Hilde sender ut EUs retningslinjer til alle.

Da mye av MSCA kommer inn på personalhåndtering, inviterer vi med en personalrådgiver fra MN til neste møte. Hilde spør en hos seg om det, da for å diskutere MSCA-ansettelser og rutiner m.m.

MSCA PF - hva har vi lært?

Det er enda behov for standardtekster om etikk, datahåndtering etc. 
Tilbakemeldingen som søkere får er helt avgjørende, da både fra rådgivere og eksterne byrå. Årets evaluering vil være viktig for hvordan vi arbeider til neste runde. 

MSCA Doctoral Networks (21 og 22)

Det er ca. tre uker til neste DN-frist, og det arbeides med søknader ved SV, MED og MN. Prosjektene er mindre enn sist utlysning, da antall ph.d.er er redusert fra 15 til 10. 

Siden det er mindre midler, må man også passe på å sette av riktig mengde midler for koordineringen av DN-prosjekter, og det bør avklares med partnere i forkant. Joint Doctorates er ofte kompliserte, og kan kreve avklaring på fakultet/universitetsnivå.

Vi diskuterte hvordan vi kan lage et DN-seminar.

Vi setter opp planer for et slikt seminar, der vi inviterer med gode forskere og ev. ph.d.-kandidater til å presentere for andre interesserte ved UiO. Opplegget vil da ta med de gode erfaringene fra PF-seminaret vi arrangerte. Seminaret gjøres via Zoom, og vil bl.a. fokusere på nytteverdien av å være med i et DN. Tidspunkt: vårpart, etter Forskningsrådets frist. 

Magnus lager utkast til invitasjon/bestilling til innledere, og så tar vi opp temaet neste møte.

Nettsider

Ressursene kan med fordel sorteres bedre, ved å endre navn på filer. Da som viser om det er H2020, eller HEU. Magnus ser på dette. 

Teams

Vi diskuterte Teams, og aktiviteten der. Det kan fort være en høy terskel for å  sende spørsmål, og det er heller ingen som har ansvar for å svare eller følge opp. Er det behov for å ha noen som røkter/redigerer der?

Publisert 27. okt. 2021 09:51 - Sist endret 29. okt. 2021 10:04