Prosjekt fellesløsninger innen forskerstøtte: Referat fra møte i ekspertgruppen for tematiske prosjekter 14. juni 2020

Til stede: Jørgen Kirksæther (MN), Jenny Graver (JUS), Magnus Seierstad (MED), Lars Øen (FADM), Veslemøy Ramsfjell (MED), Stine Dalsøren (HF), Kari-Anne Ulfsnes (UV), Konstantinos Chilidis (SV). Referent: Jørgen Kirksæther.

Sak 1: Utkast til mandat

Nytt oppdatert utkast til mandat ble diskutert. De innførte endringene ble bifalt. Det bemerkes at gruppen holder fast på at den opererer på nivå 2, og arbeider opp- eller nedover ved behov.

Sak 2: Horizon Europe

Diskusjonssak: vet vi per dato noe om Horizon Europe som påvirker vårt arbeid? Det opplyses at vinduet for å påvirke de kommende arbeidsprogrammene nå er åpent, men samtidig at en slik påvirkning må komme fra faglig personell. Gruppen setter derfor som et aksjonspunkt å legge et grunnlag for å fasilitere påvirkning fra UiOs faglige. Som en start begynner gruppens medlemmer å samle inn eksempler på påvirkningsforsøk, gode og dårlige.

Sak 3: Aktiviteter fremover

Diskusjon: hvilke aktiviteter/tiltak er de første vi tar tak i når vi møtes i august? Fem umiddelbare punkter settes opp:

  • Finne relevante initiativer utenfor EUs rammeprogram
  • Starte arbeidet med å forberede oss på Horizon Europe
  • Starte arbeidet med å forberede lesing av (utkast til) arbeidsprogrammer
  • Erfaringsutveksling og samling av beste praksis: hvordan håndtere større søknadsprosesser
  • Statusoppdatering: hvor står gruppedeltakernes fakulteter/avdelinger per dato i relasjon til Horizon Europe, hvor godt forberedt er de?

Sak 4: Eventuelt og neste møte

Prosjektleder finner en passende dato mot slutten av august og kaller inn.

//end

Publisert 19. juni 2020 12:03 - Sist endret 19. juni 2020 12:03