Fellesløsninger innen forskerstøtte: referat fra møte i ekspertgruppen for tematiske prosjekter 13. oktober 2020

Til stede: Jørgen Kirksæther (MN),  Mahmood Ayaz (MED) Magnus Seierstad (MED) Kari-Anne Ulfsnes (UV), Kari Henriksen (SV), Konstantinos Chilidis (SV), Stine Dalsøren (HF), Lars Øen (FIADM - referent)

Forfall: Jenny Graver (JUS)

 

1. Informasjon

Jørgen informerte om at det fremover var ønske om mer konkrete planer og resultater. Jf epost sendt før møtet.

 

2. Oppfølgingsinfo fra Chilidis og Ulfsnes, ref. referat fra forrige møte

Konstantinos holdt presentasjon om arbeidet på SV om kartlegging og stimulering. Dette arbeidet danner grunnlaget for et kommende verktøy (se pkt. 3).

 

3. Innsamling av erfaringer med forskermobilisering

Konkret bestilling fra prosjektet. Det skal utarbeides et verktøy for å samle beste praksis for mobilisering av forskere. Det blir laget etutkast over hvilke elementer som skal kartlegges og tidslinje. Hovedansvar: Mahmood og Konstantinos.

 

4. Arbeid på tvers av ekspertgruppene

  1. Kurs i T&F portalen. Yngre/ukjente forskere. Behov?
  • Gruppen ser ikke behovet for kurs, men konkret fra gang til. Skal gjøre det for gruppen/gruppene internt.Forskningsrådgivere både EU og NFR.Meldes inn til fellesmøtet for ekspertgruppelederne i november.

Karriereutviklingshjelp/beskrive. Hvordan gjøre dette på tvers av gruppene slik at det også blir relevant for tematiske prosjekter.

  • Foreslås som punkt på neste møte/underveis. Gruppen tenker og diskuterer det med tanke tverrgruppelig arbeid.Jørgen holder i punktet til neste møte.

5. Erfaringer fra R&I-dagene og EARMA, deling av inntrykk etc

Generelt dempet begeistring. Arbeidsprogram ikke kommet, men UKRO anbefales som kilde.

Green Deal tas videre i Teams diskusjon. Inntrykket er at det er store prosjekter som passer best for MN. Utlysningene vil likevel bli brukt som underlag for gruppens test av samlesingsopplegget.

//end

Publisert 13. nov. 2020 13:06 - Sist endret 13. nov. 2020 13:06