Fellesløsninger innen forskerstøtte: referat fra møte i ekspertgruppen for tematiske prosjekter 4. desember 2020

Fellesløsninger innen forskerstøtte: referat fra møte i ekspertgruppen for tematiske prosjekter 4. desember 2020

Til stede: Jørgen Kirksæther (MN), Jenny Graver (JUS), Mahmood Ayaz (MED), Magnus Seierstad (KLINMED), Lars Øen (FADM), Kari-Anne Ulfsnes (UV), Konstantinos Chilidis (SV) (referent)

1. Innsamling av data fra enhetene (Mahmood/Konstantinos)

Mahmood og Konstantinos informerte om innsamlingen av informasjon om mobilisering til HEU. Det har kommet separate dokumenter fra forskjellige enheter i samme fakultet, mens ikke alle fakulteter har respondert. Vi bestemte at hvert fakultet skal samle informasjonen som kommer fra sine enheter og lage en kort oppsummering. Frist for innlevering av dette er 15. januar. Etter dette skal Mahmood og Konstantinos prøve å samle alt sammen og analysere informasjonen slik at vi kan alle lære og bli inspirert av hverandres mobiliseringstiltak og tilnærminger.

2. Publisering av veileder for samlesing for tematiske utlysninger (Kari Anne/Jørgen)

Gruppen bestemte at vi må jobbe videre med saken og at malene som ble utviklet i tidligere møter må testes og finjusteres før de blir publisert. UV testet dem og fikk en del tilbakemeldinger i forhold til begrepene og rollene som brukes. Kari-Anne har gjort noen justeringer og Jørgen skal jobbe mer med teksten til 10/12, slik at alle andre kan gå inn og gi tilbakemelding til 19/12. Etter dette kan de nye malene testes hos MN og JUS.

3. Gruppens rapport til styringsgruppen (Jørgen)

Grupperapport skal leveres til hovedprosjektets styringsgruppe. Jørgen presenterte forslag til dette og gruppen diskuterte våre leveranser og utfordringer. Ekspertgruppe for tematiske utlysninger jobber med et tema som er komplisert fordi disse utlysningene er i konstant forandring og det politiske bakgrunn som former dem er også det. Det er stor variasjon mellom programmene og derfor blir det innviklet å utvikle standard verktøy som kan være til nytte for hele UiO. Gruppen diskuterte også relasjonen mellom ekspertgruppene og samarbeidskonstellasjonen, hvordan informasjon flytter mellom disse to og med hovedprosjektet.

4. Kommende aktiviteter (alle)

Som tidligere nevnt vi jobber med å samle og analysere informasjon om mobilisering til HEU, samt finjustere og teste av «samlesingsverktøy» for tematiske utlysninger.

5. Eventuelt (alle)

Det har blitt fremmet ønske om å utvikle mal for oppstartsmøter. MN har en liste over ting de diskuterer med alle forskere som får nye prosjekter og skal dele den med oss i gruppen. MED jobber med noe lignende som blir ferdig tidligst i januar. Vi kommer tilbake til dette i det nye året.
Et annet tema som ble diskutert var insentiver for koordinatorprosjekter. Har fakultetene oversikt til hvordan de brukes? Vet vi hvordan enhetene bruker disse midlene? Dette blir et tema vi skal diskutere i det nyet året. Jørgen skal lage et spørreskjema som vi kan sirkulere.

//end

Publisert 21. jan. 2021 12:08 - Sist endret 1. feb. 2021 13:39