Fellesløsninger innen forskerstøtte: referat fra møte i ekspertgruppen for tematiske prosjekter 23. november 2021

Til stede: Jørgen Kirksæther, Jenny Graver, Tone Wang, Lars Øen, Mahmood Ayaz, Toril Eggen, Marit Eldholm (referent)

1. Status for prosjektet

Jørgen informerte om evalueringen av gruppen og prosjektet fellesløsninger, som per nå analyseres av prosjektets styringsgruppe. Vi ser en stor spennvidde i svarene. Resultatene finnes her.

Et gjennomgående problem, for denne ekspertgruppen og andre, ser ut til å være en for dårlig kommunikasjon utad, noe som har ført til en ikke-optimal kobling av ekspertgruppen og enhetene.

Det forklares at anbefalingen fra styringsgruppa går til fakultetsdirektørene og ikke universitetsledelsen.


2. Status leveranser

Tone har samlet eksempler på pert og gantt. Foreløpig ligger disse i ekspertgruppens Teams-rom. Man ønsker fortsatt flere pert-diagrammer, og gjerne også redigerbare formater framfor bilder. Det påpekes dog at dette kan være vanskelig, både for å beskytte IP og fordi de som oftest er laget med spesialverktøy. Når vi er fornøyd med innholdet vil det bli lagt over i/lenket fra Forskerstøtteapparatets Teams-rom.

Gruppen har laget en eksempelsamling for oppstartsmøter, som viser hvordan ulike enheter gjør det. Det understrekes at dette ikke presenteres som "best practice", men som eksempler. De andre ekspertgruppene ønsket å være med, så dette løftes opp som en leveranse fra alle gruppene. Jørgen sender dokumentet til gruppa for innspill.

 

3. Kommende aktivteter

Det understrekes at gruppens hovedleveranse er gruppen selv, og det nettverket den har blitt til. Dette skal underbygge de kommende aktivitetene.

Medlemmene ble invitert til å komme med innspill til siste måneds arbeid, vi har ett møte igjen. Forlag fra Mahmood: Mock session - Lese en utlysning sammen og evaluere hvordan kan ulike fakultetene bidra ved en felles prosjekt, og/eller hvordan kan vi lage en god consortium og kontakte partnere i flere land (hvem, hvordan osv.), bruk resurs som vi har produsert i ekspertgruppen. Alle spiller inn forslag til en HEU-utlysning som kan favne bredest mulig mtp. fagområder, innen 1/12. Møtet foreslås som en lengre sesjon der vi sammen leser og forsøker å svare på en utlysning. Applaus fra gruppen, sesjonen kombineres med en årsavslutning i midten av desember. Dan avholdes hos MED.


4. Eventuelt

Teams-gruppen for ekspertgruppen er ikke oppdatert med nye medlemmer. Jørgen ordner.

Rundebordsdiskusjon om gruppen og prosjektets fremtid: Det legges vekt på at man i større grad ønsker å se på drift og gjennomføring av prosjekter. Til dette trenger vi et arbeid med å i den grad det er mulig samkjøre og dele regler, rutiner og praksis. Det trekkes frem at overordnede regelverk må ha følge av en diskusjon om og beskrivelse av praktisk bruk. Dette betyr at vi må tenke i minst to dimensjoner, både på vertikalt og horisontalt.

//end

Publisert 3. des. 2021 14:41 - Sist endret 3. des. 2021 14:41