Prosjekt fellesløsninger innen forskerstøtte: Referat fra møte i ekspertgruppen for større nasjonale satsinger (NFR)

Innkalt: Vibeke Alm (FADM), Natalia Andronova (OD), Egil Bakken (MN), Målfrid Hoaas (HF), Charlotte Kildal (SUM), Veslemøy Ramsfjell (MED), Elisabeth Havsberg Seland (MN), Per Jørgen Ystehede (JUS), Marika Vartun (UV) og Malin Solli Wandem (SV). 

Forfall: Vibeke Alm, Natalia Andronova og Marika Vartun

Orienteringssaker

  • Charlotte orienterte om arbeid med innsamling av ressurser, pre- og post-grant. Undergruppen har sendt mail i FANE-nettverkene og har fått en del svar. Det kan hende det er behov for å delta i FANE-møter med samme bestilling, eventuelt forankre det hos lederne. 
  • Egil orienterte om arbeidet med infrastruktursamarbeid. Foreløpig har det vært et møte og målet vil være å etablere et nettverkssamarbeid som skal bestå over tid.  
  • Målfrid presenterte SFF-arbeidet. Det er utviklet informasjon som retter seg mot prosjekteiere og prosjektledere. Informasjonen er lagt opp som spørsmål og problemstillinger som prosjekteier/leder må ta stilling til på søknadsstadiet.  
  • Malin orienterte om møte med styringsgruppen + status for prosjektet. Presentasjonen er lastet opp i Teams. 
    - Styringsgruppen var enig at vi inkluderer andre virkemidler utover kun de store nasjonale satsingene. Det ble dermed bestemt at vi bytter navn til Ekspertgruppe for Forskningsrådet. 
    - Styringsgruppen var godt fornøyd med arbeidet så langt. 
    - Det ble spilt inn fra Ingse N. at man bør vurdere å forlenge piloten, kanskje et halvt år. Ikke vedtatt ennå.

Diskusjonssaker

  • Kommunikasjon - hvordan bør vi dele og lagre ressursene fra gruppa? Hvilke muligheter finnes? Hva er det mest hensiktsmessige i tråd med mål fra mandatet? Dette er spørsmål som prosjektet og styringsgruppa er forelagt og skal ta stilling til.
  • Behov i forhold til Forskningsrådets frister i februar. Vi foreslår for Vibeke Alm og Terje Bakke at det legges opp til en avklarende informasjonsrunde til prosjektøkonomer ifm Fellesløftet.
Publisert 14. des. 2020 14:05 - Sist endret 22. des. 2020 13:03