Møte 15. mars 2012

Agenda:

1. Godkjenning av referat fra forrige møte

2. Belysning av regnskapsprinsipper (D-sak)

3. Prosesskartlegging (D-sak)

Sakspapirer (pdf)

Til stede:

Ingar Pettersen, Jarle Nygard, Vebjørn Bakken, Trude Abelsen, Marianne Mancini, Katinka Grønli, Kristian Mollestad

Fra IHR-sekretariatet: Arne Laukholm, Bente Hennie Strandh

Referat:

1. Godkjenning av referat

Referatet ble godkjent

2. Belysning av regnskapsprinsipper (D-sak)

Fra diskusjonen

Bred støtte til bruk av leiesteder som kostnadsbærere. Må dele inn instrumentpark etc. i hensiktsmessige kategorier, og så leiekostnadsberegne hele kategorien. Det er hensiktsmessig med en viss standardisering, mellom 3 og 12 kategorier. Det er viktig å synliggjøre alle kostnader knyttet til dette. 

Vi mangler imidlertid en del grunndata for å kunne etablere leiekostnadene. Ett eksempel er bedre tall for kjemikaliebruk. Det er viktig å få på plass en god kategorisering av leiekostnadene. 

Det er store kulturelle forskjeller - eksempelvis innenfor MNF - som gjør at innføring av nye økonomiprinsippper krever en omhyggelig innføringsprosess. 

Ny styringsdimensjon - risikovurderinger knyttet til investeringer. Det blir slik fordi ved bruk av leiesteder, vil den framtidige beleggsprosenten for en gitt kategori være basert på skjønn, og dermed vil usikkerheten knyttet til inntjening av en investering måtte håndteres ved en formalisert risikovurdering.

Kontorleie og dyrestaller er eksempler på kostnadselementer som vi allerede bruker leiestedsbetraktninger på.

NORFAB kan være en viktig rådgiver hva gjelder å sette riktig leiepris.

Leiestrømmen vil erstatte avskrivninger og innebærer friske penger til leiestedseier som til gjengjeld på gjøre nyinvesteringer på egen regning og risiko.

Det er viktig å bygge inn i regnskapssystemet tilstrekkelig fleksibilitet. 

3. Prosskartlegging (D-sak)

Fra diskusjonen:

Den utsendte prosessbeskrivelsen belyser ikke det faglige løpet i prosjektprosessene godt nok. Dette går i parallell med det administrative løpet, og det må være løpende samhandling.

Ansettelser er en sentral del av prosjektetableringsfasen. Her mangler tilstrekkelig gode styringsverktøy. Det opereres med skyggedatabaser for å kompensere for dette. 

Publisert 22. mars 2012 12:06 - Sist endret 9. okt. 2015 17:30