Temamøte for LOS: Kompetansebygging, kurs, rekruttering og karriere for forskningsadministrasjon

Som bidrag til å øke UiOs suksessrate i konkurransen om nasjonale og internasjonale forskningsmidler skal kompetansen og kvaliteten på den administrative støtten som gis til forskerne styrkes. Et viktig område er derfor å utvikle gode ordninger for kompetanseutvikling. Hvordan skal dette organiseres i LOS?

Om temaet

Mange av UiOs medarbeidere innen forskerstøtte har mye erfaring og høy kompetanse. Dette skal vi bygge videre på når kompetanseutviklingen nå skal systematiseres. Å profesjonalisere forskerstøtten innebærer å definere hvilken kompetanse som trengs til ulike oppgaver og å utvikle en gjennomgående kompetanse- og kurstilbud for de som arbeider i forskerstøtten.

Hva skal LOS gjøre?

Arbeid med kompetanseutvikling kan skje på flere nivåer i organisasjonen, både lokalt, på fakultetsnivå og sentralt. Men trolig er det hensiktsmessig at dette arbeidet settes i en felles ramme som kan sikre god kvalitet, hindre dobbeltarbeid, bidra til å identifisere udekkede behov og sikre samspill med aktører utenfor UiO. Det er derfor nødvendig å avklare hvem som skal ha ansvaret for å tilby, koordinere eller videreformidle kurs og andre kompetansetiltak. Hvem skal eie dette, hvem skal bidra og hvordan?

Spørsmål som kan være interessante å diskutere nærmere:

  • Hva anser dere er LOS sine oppgaver innen dette temaet?
  • Hvordan gjøres dette i dag?
  • Bør noe gjøres annerledes?
  • Hvordan få til bedre samhandling i LOS?
  • Hvordan få til bedre samhandling mellom LOS og andre? (eksterne og interne)
  • Bør roller og ansvar avklares tydeligere?
  • Hvordan er kapasiteten på området?

 

 

 

Publisert 11. okt. 2016 13:02 - Sist endret 5. juni 2023 00:41