Spørsmål vedrørende alternativ eksamensgjennomføring

Det jobbes med å få på plass alternative vurderingsformer for ordinær skoleeksamen og i den forbindelse dukker det naturlig opp en del spørsmål. På denne siden vil dere finne svar på spørsmål knyttet til alternativ eksamensgjennomføring.

Før eksamen

Registrering av egenmelding på eksamen i FS

Egenmelding på eksamen registreres som godkjent fravær (G) i FS. Se veiledning for sensurregistrering. 

Under eksamen

Brukerstøtte på eksamensdagen

Det er fakultetene selv som har ansvar for å tilby teknisk brukerstøtte på eksamen. Hvis en student opplever tekniske problemer på eksamensdagen som de ikke kan løse selv, skal studenten først ta kontakt med studiekonsulenten på telefon/e-post? Hvis ikke studiekonsulenten kan hjelpe studentene må fakultetskoordinator få beskjed. Skulle problemet fortsatt ikke være løst skal Digeks-core kontaktes. Skulle problemet fortsatt ikke være løst skal Digeks-core kontaktes ved en direkte henvendelse i Teams-rommet "Eksamensnettverket".

Digital trøsterunde?

På enkelte emner er det vanlig at faglærer kommer til eksamenslokale for å svare på spørsmål fra studentene angående eksamensoppgaven. For de fakultetene som ønsker å praktisere trøsterunde på eksamener hjemme kan legge opp til at studentene kan sende e-post til faglærer eller komme i kontakt med faglærer ved bruk av andre digitale verktøy. Hvis dette tilbys på eksamensdagen vil det fremkomme i informasjonsdokumentet på prøven.

Bruk av digitale hjelpemidler på eksamen hjemme

Hvis studentene trenger å bruke andre "digitale hjelpemidler på eksamen" som f. eks  ordbok på nett eller Lovdata.no må man huske på å legge inn URL'en i eksamensoppgaven. Det er ikke noen muligheter for å begrense innholdet de får tilgang til slik som i Silurveien så det må også tas i betraktning hvis man velger å benytte seg av digitale hjelpemidler. 

Etter eksamen

Tilrettelegging

Hva gjør en student hvis de ikke har nødvendig programvare?

Dersom studenten ikke har nødvendige spesialprogramvarer, som f.eks Lingdys eller Textpilot kan Tilretteleggingsteamet låne ut lisenser. De fleste studenter som bruker dette har fått lisens fra Nav. Henvendelser om lånelisenser rettes til Tor Morten Vangen i god tid før eksamen. Det forventes at studentene er godt kjent med programvaren fra før, men skulle det dukke opp behov for brukerstøtte under eksamen send en epost til tilrettelegging@admin.uio.no

Bruk av lese -og skrivehjelp på eksamen hjemme

Bruk av lese- og skrivehjelp på hjemmeeksamen blir utfordrende, da vi også ønsker å redusere brukerkontakt pga smittefare. Det bør vurderes alternative løsninger, som feks gjennom lese- og skrivehjelp via Zoom, eller bruk av eksisterende digitale funksjoner som diktering og opplesning (engasjerende leser) via Microsoft Office-pakken. Se informasjon om teksstøtte og diktering, eget skriv er sendt ut.

Annet

Hvordan får studentene tilgang til programvare hjemmefra?

Hvis det er behov for å studenter benytter seg av andre programmer enn det digitale eksamenssytemet Inspera for å gjennomføre eksamen hjemme tilbyr UiO gjennom UiO's programkiosk studenter ulike programmer de kan få tilgang til hjemme. Dette er programmer som Word, Excel eller R., Programkiosken er tilgjengelig for alle studenter og ansatte ved UiO fra Windows, OS X og Linux. For å logge inn i programkiosk eller få vite mer om hvordan studentene kan bruke programkiosk, se veiledninger her. 

Ordinære frister og datoer for registrering i TP og FS

Siden eksamen ikke avvikles på ordinær måte med skoleeksamen i Silurveien faller tidligere oppsatte frister og datoer for registreringer i FS og TP bort.