Tilrettelagt eksamen

Hvem gjør hva av fakultet og institutt når det gjelder tilrettelagt eksamen?

Hvor går søknaden?

Alle søknader om tilrettelagt eksamen skal studenten sende til fakultetet innen fastsatt frist. Gjelder søknaden ekstra tid på semesteroppgave eller mappeoppgave avslås den rutinemessig. I avslaget informeres søkeren om at dersom man blir akutt syk ved innlevering kan man kontakte instituttet direkte. Her benyttes tid-for-tid-prinsippet, normalt inntil 2 uker.

Hvem behandler søknaden?

Fakultetet behandler alle søknader som berører

  • skoleeksamen, kort digital hjemmeeksamen (2-6 timer) og 3-dagers hjemmeeksamen
  • endring av eksamensform

Søknader om ulike tilrettelegginger på skoleeksamen og vurderingen av hvorvidt de skal innvilges eller ikke avgjøres av fakultetets saksbehandler. Instituttene involveres kun når det er behov for faglige vurderinger.

Søknader som dreier seg om endring av eksamensform gjøres i samråd med instituttet. Generelt er fakultetet svært restrektiv med å innvilge endret eksamensform. Fakultetets saksbehandler skal i slike saker passe på at endring av eksamensform ikke medfører at studenten unngår visse eksamensformer gjennom hele studieløpet. Det er et mål at alle studenter skal vurderes i ulike eksamensformer og derigjennom prøves i ulike ferdigheter i løpet av studietiden.

Instituttet behandler alle søknader som berører

  • kvalifiseringsoppgaver og annet som tilhører den obligatoriske aktiviteten som foregår i undervisningen
  • mappeinnleveringer
  • semesteroppgaver ved akutt sykdom
  • muntlig

Uansett hvilke eksamensformer studenten ønsker tilrettelegging til og hvem som avslutter søknadsbehandlingen, vurderes dokumentasjon (uttalelse fra lege/sakkyndig) av fakultetets saksbehandler.

Vi viser også til fakultetets prinsipper for tilrettelegging på andre eksamensformer enn skoleeksamen (pdf)

 

Publisert 15. juni 2010 14:31 - Sist endret 28. mars 2023 14:40