Nyhetsbrev 1 i 2021: UiO tar i bruk EVU-web

UiO tar i bruk EVU-web 3 for å håndtere påmelding til etterutdanningskurs, og utvalgte etter- og videreutdanningstilbud.

Om EVU-web på Studieledernettverket fredag 12. feb 2021 

Hva betyr lanseringen av EVU-web for etterutdanningskurs?

Det innebærer at alle kurs som er registrert som ren etterutdanning (ikke studiepoeng-givende tilbud) i FS kan ta EVU-web i bruk, og kvitte seg med eksisterende nettskjemaløsninger. På den måten vil deltakerne komme direkte over i FS og enhetene slipper å registrere deltagere manuelt.  

Veiledninger for hvordan man saksbehandler søkere og deltagere i EVU-modulen er oppdatert. Øvrige nettsider med rutiner for administrasjon av EVU vil også publiseres i løpet av kort tid, og ses i sammenheng med FS-rutinene.

Søknadsskjema om å få opprettet EVU-tilbud i etterutdanningskursbildet i FS er noe endret, men fungerer på samme måte som tidligere. 

Hva med etter- og videreutdanningstilbud?

Med etter- og videreutdanningstilbud menes tilbud der søkere selv kan angi om de ønsker å ta tilbudet som ikke-studiepoenggivende etterutdanningskurs eller studiepoenggivende videreutdanning. Inntil vi har gått opp rutiner for arbeidsdeling og avklart hvilke tilbud som kan bruke EVU-modulen, vil disse tilbudene ikke kunne bruke EVU-web.

Unntak vil bli gjort for ett pilottilbud: Studieavdelingen er i dialog med Rektorutdanningen ved UV om å teste EVU-web våren 2021, inkludert funksjonaliteten for såkalt foretaksregistrering. 

Etter planen vil øvrige etter- og videreutdanningstilbud få slippe til fra slutten av vårsemesteret, men det er avhengig av evaluering av EVU-web som løsning, og av om det er gått opp en tydelig arbeidsdeling og rutine for EVU-arbeid.

Hva med ren videreutdanning?

Rene videreutdanningstilbud som gir studiepoeng skal i utgangspunktet håndteres som vanlig studietilbud, om det er snakk om programmer eller enkeltemner. 

Studieavdelingen vil etter hvert vurdere nærmere om eksternfinansierte tilbud kan være i en spesiell stilling.

Kontakt

 

 

Publisert 24. feb. 2021 15:38 - Sist endret 16. mai 2023 21:42