Tdligere programmer

UiO har tidligere mottatt studenter på programmer som ikke lenger er aktive.

USAC

The University Studies Abroad Consortium (USAC) – er en amerikansk utvekslingsorganisasjon med en egen utvekslingsavtale med UiO. Denne avtalen ga studieplasser for USACs søkere ved UiO, mot at UiOs studenter fikk mulighet til å studere ved USACs partnere utenfor USA.

Søkere måtte studere ved institusjoner som har en avtale med USAC, og søknad ble i første omgang stilt direkte til USAC. Studentene ble nomineret av USAC innen de fristene som gjelder for dette og opptaket omfattes av retningslinjene for opptak av bilaterale studenter.

Samarbeidet med USAC ble avsluttet i 2020.

HECUA - ISS

New Norway

Søknadsprosess og studieprogram for New Norway-programmet ble administrert av HECUA i samarbeid med UiOs internasjonale sommerskole (ISS). Studenter som har fått opptak registreres i utvekslingsmodulen av ISS, se Registrering av utvekslingsstudenter (manuell rutine).

Hecua fases ut fra 2020.

SUST og DSE (Hecua)

Scandinavian Urban Studies Term (SUST) og Divided States of Europe (DSE) var egne HECUA-programmer for amerikanske studenter med spesiell interesse for Skandinavia og Europa. Både søknadsprosess og studieprogram ble administrert av HECUA i samarbeid med UiOs internasjonale sommerskole (ISS). DSE-studenter var ikke prioritert for plass på gratis norskkurs.

Programmene ble erstattet med Hecua-programmet New Norway i 2013 (se over).

Science without Borders (SwB)

Tidligere stipendprogram ved UiO (høsten 2013 - 2016/17), for studenter fra Brasil til studier ved UiO i to semestre. Studentene søker til CAPES i Brasil og deretter går søknadene til SiU.

Stipendet var finansiert av den brasilianske staten og dekket studier hovedsakelig innen naturfag, teknologi og helsefag.

SwB-studentene ble regnet som vanlige utvekslingsstudenter. De ble i begynnelsen registrert manuelt i FS (med utvekslingsprogram SWB) og senere nominert av SiU.

Se også HK-dirs nettside om samarbeid med panoramalandene

NFR (Norges Forskningsråd): Ruhrgas, kulturavtaler o.a.

Forskningsrådet (NFR) administrerer ulike stipendprogrammer for internasjonale studenter.

Stipendordningene har ulike navn, f.eks. "Norwegian Government Scholarships". Fra høsten 2009 tildeler NFR kun Norwegian Government Scholarships til studenter fra Kina (tidligere var de fleste som fikk disse stipendene fra Europa). Stipendordningen ble erstattet av det nye programmet Yggdrasil for PhD-studenter og yngre gjesteforskere.

Ruhrgas er et annet stipendprogram for studenter. Ruhrgas-studentene registreres av den relevante enheten ved UiO og får samme status som Erasmus-studenter, men må betale semesteravgiften.

Se Forskningsrådets nettside

Oslo Year Program (OYP)

OYP var opprinnelig et program for nordamerikanske studenter med spesiell interesse for Norge og Skandinavia, som studerte ved institusjoner som ikke har en egen utvekslingsavtale med UiO. Programmet hadde røtter i UiOs internasjonale sommerskole (ISS), og formålet var å tilrettelegge for denne gruppen studenter slik at de fikk mulighet til å studere som ordinære utvekslingsstudenter ved UiO. Søkerne tok kontakt med UiOs kontaktperson ved St. Olavs College i USA, som administrerte programmet.

Oslo Year Program ble avviklet fom. høsten 2008.

Publisert 30. juni 2022 14:45 - Sist endret 4. juni 2024 14:59