Revidert kvalitetsystem fra 2013

Våren 2013 ble rutinebeskrivelsen for kvalitetssystem ved Det juridiske fakultet endret. De fleste av de tidligere rutinene er beholdt, men noe er nytt:

  1. Tydeliggjøring av roller og ansvar for hvem som er ansvarlig for gjennomføring og oppfølging av tiltak i en samlet rutinebeskrivelse som legges ut på fakultetets sider for kvalitetssikring. Fakultetene har hatt rutiner på dette tidligere, men de har vært svært detaljerte og ikke vært lagt ut på nettsiden for kvalitetssikring.

 

  1. Frekvens. For tilsynssensorer blir det tilsyn hvert annet år, mot hvert år tidligere. Enkelte studieprogrammer beholder allikevel tilsyn hvert år. Periodisk evaluering av program skal gjennomføres hvert 6. år (mot hvert 4. år tidligere) (jfr. rutinebeskrivelsen pkt 2.2.1 og 3.1).

 

  1. Studiedekan kan ved behov utforme en handlingsplan basert på møter med studentene (referansegrupper) for hvert studieår. Ved behov for større endringer vedtas disse i programrådet og legges deretter ut på studiekvalitetssidene (jfr. rutinebeskrivelsen pkt 2.3.3).

 

  1. Det innføres møter mellom studiedekanen og programlederne ved fakultetets øvrige bachelor- og masterprogrammer for å sikre en god dialog og oppfølging med fakultetets studieprogrammer. I tillegg kan det være nyttig å få informasjon om studiekvalitetsarbeidet ved de øvrige programmene med tanke på erfaringsdeling (jfr. rutinebeskrivelsen pkt 2.2.2.1).

 

  1.  Kontinuerlig forbedringsarbeid. Oppfølging. I de tilfeller der spesifikke tiltak har vært vedtatt i programrådet, utarbeider studieseksjonen i samråd med studieårsansvarlig og programledere en oversikt over hva som gjenstår av oppfølgingstiltak. Listen kan begrenses til utvalgte emner etter nærmere vurdering av studiedekanen (jfr. rutinebeskrivelsen pkt 6). Dersom ansvarlig faglærer ikke leverer emnerapport i sitt emne, legges studentevalueringen i sin helhet fram for programrådet.

 

  1. Bedre informasjon til ansatte og studenter om kvalitetsarbeidet ved fakultetet. Studentene får informasjon om evalueringsopplegget på emnesidene.Hensikten er å forhindre evalueringstretthet blant studentene ved å synliggjøre resultatene i evalueringer og rapporter på nettet. (Jfr. rutinebeskrivelsen pkt 4.1).

    Det skal gis bedre informasjon til de ansatte om kvalitetssikringsarbeidet ved fakultetet. Ved begynnelsen av hvert studieår sendes informasjon om kvalitetssystemet og lenke til nettside inn til alle ansatte i Fakultetsnytt. (Jfr. rutinebeskrivelsen pkt 4.2).

 

  1. Mer fokus på informasjonsdeling med vekt på hva som fungerer bra. De ansatte oppfordres også til å bruke UiOs verktøykasse for kvalitetssikring av studiene. (Jfr. rutinebeskrivelsen pkt 7).
Publisert 26. aug. 2013 12:42