Studiekvalitetsmidler 2024


Rammer og poster for 2024:

Rammer for utlysningen er kr 1 500 000 for MNs studiekvalitetsmidler og kr 1 000 000 for CCSE-midler, til postene:

Post 1: Utvikling av programmer, emner og undervisning

Stikkord kan være:

  • Studentaktiv/læringssentrert undervisning og nytt undervisningsmateriell.
  • Digitalisering av undervisningen med løsninger for kombinasjon fysisk og digitalt.
  • Pedagogisk bruk av KI i undervisningen.
  • Profesjonell kompetanse/ generiske ferdigheter.
  • Innhold i utviklingssemesteret; Alle bachelorprogrammene har lagt inn et utviklingssemester. Instituttene oppmuntres til å utvikle opplegg for internasjonalisering, arbeidslivsamarbeid eller annet som kan gi et relevant tilbud i utviklingssemesteret.
  • Tettere kobling mellom forskning og utdanning.
  • Vurdering og tilbakemelding; Formativ vurdering eller tilbakemelding for læring, peer grade, sensorveiledninger, sammenheng mellom læringsmål, vurdering og undervisning, digital eksamen.
  • Prosjekter som støtter opp om endringer som følge av gjennomført periodisk programevaluering.

Post 2: Læringsmiljø

Vi har gjennom flere år hatt fokus på mottak av bachelorstudenter, men ønsker å følge opp med tiltak på 2. og 3. år på bachelor og mottak av masterstudenter, samt prosjekter som legger til rette for et godt læringsmiljø også i resten av semesteret.

Post 3: Arbeidsmiljø/undervisningsmiljø

På samme måte som vi jobber med et styrket studiemiljø, ønsker fakultetet å bygge et positivt, kollegialt fellesskap med samme verdigrunnlag som læringsmiljøet. For eksempel seminarer om utdanningsutvikling eller samhandling om undervisning – horisontalt og/eller vertikalt i studieprogrammene eller innenfor et enkelt emne, samhandling mellom institutter for tverrfaglige emner, emner som brukes i flere programmer og/eller emner som overlapper helt eller delvis med emner på andre institutter.

Post 4: Integrering av databeregninger i undervisningen – CCSE-midler

Vi ønsker å utlyse midler til utvikling av undervisningsformer og læremidler som integrerer databeregninger i bachelorutdanningen. Midlene kan brukes til sommerstudenter som arbeider med utvikling, eller til andre utviklingstiltak hvor fokus er integrasjon av databeregninger. Midlene kan også brukes underveis i studieåret hvis det er mer hensiktsmessig enn å følge opp sommerstudenter.

Hvis prosjektet også tidligere har mottatt CSE-midler, bør en søknad inneholde en kort evaluering av effekten av tidligere tiltak.

Post 5: Undervisning for bærekraft

Fakultetet ønsker å støtte opp under tiltak som styrker bærekraftsperspektiver i eksisterende undervisning. Det kan for eksempel være i form av nye læringsaktiviteter eller undervisningsmateriell som enten:

Ta gjerne kontakt med KURT for hjelp til å utforme prosjektet.

 

Søknadsskjema: frist 30. november

Institutt for teoretisk astrofysikk Institutt for informatikk
Institutt for biovitenskap Kjemisk institutt
Farmasøytisk institutt Matematisk institutt
Fysisk institutt Institutt for teknologisystemer
Institutt for geofag  

 

Praktisk informasjon

Søknad om studiekvalitetsmidler må inneholde en beskrivelse av prosjektet med kostnader og hvem som er faglig ansvarlig. Hvis det søkes om midler til lønn må det spesifiseres antall studenter det er behov og for hvor lenge hver av de skal lønnes (timer/dager/uker/måneder).

Merk at kun studenter ved UiO brukes, og midlene kan normalt ikke brukes for å lønne ph.d.-kandidater eller andre ansatte.

Avlønning studiekvalitetsmidler:

  • For studiekvalitetsmidler (post 1-3 og 5) er det instituttet selv som ansetter og lønner studenter.

Avlønning CCSE-midler (post 4):

  • For CCSE-midler vil studenter ansettes av CCSE. Pengene overføres altså ikke til søker, og lønn utbetales av CCSE. Bakgrunnen er at studentene skal ha nytte av hverandre og ha et sosialt fellesskap seg imellom i perioden de arbeider med prosjektene sine. Studentene vil derfor i utgangspunktet være ved CCSE i arbeidsperioden.
  • For å sikre pedagogisk opplegg og oppfølging, må søkerne som får innvilget midler ta kontakt med KURT og/eller Tor Ole Odden for pedagogiske råd for prosjektet.

  • Den som søker midler kan selv finne studenter som gjør arbeidet eller CCSE kan hjelpe til med å finne studenter som har en passende kompetanse – vi har god kjennskap til og tilgang på egnede studenter.
  • CCSE-prosjekter bør begrenses til et omfang som svarer til 1-2 sommerstudenter.

Beregning av lønnskostnader

Ved beregning av kostnader knyttet til lønn tar vi utgangspunkt i MNs veiledning for stillingskoder og retningslinjer for avlønning av studenter.

  • Aktivitet: Vitenskapelig assistent
  • Stillingskoder:
    • SKO1019 - bachelor og masterstudenter
    • SKO1020 - ferdig master 
Estimerte lønnskostnader inkludert sosiale utgifter
Stillingskoder Time Dag Uke Måned
SKO1019  283 2123 10613 48966
SKO1020 306 2302 11513 53073

IT-/student-IT-prosjekter

IT-/ student-IT-prosjekter må være realistiske og i tråd med UiOs IKT-planer. Fakultetets gruppe IT i utdanning kobles på vurderingen av aktuelle søknader.

Investeringer

Det vil normalt ikke bli bevilget midler til større investeringer som ombygging av fysiske lokaler og innkjøp av teknisk utstyr.

Prosjekter som ikke gjennomføres

Søknader om å videreføre midler et år (gjøres i rapporteringsskjema) kan godkjennes. Hvis det ønskes videreføring av midler utover et år må man søke på nytt. Det er ikke anledning til å bruke tildelte midler til andre tiltak fra et år til et annet, eventuelt må man søke på nytt.

Rapportering tildelte midler 2024

Frist for rapport for 2024-midler er 1. desember 2024.

AVLYST! REAL Prat - Studiekvalitetsmidler: 15. november 2023, kl.14:30 - 15:30 i Kristian Birkelands auditorium, Fysikkbygningen.

 

Publisert 30. okt. 2023 08:55 - Sist endret 13. nov. 2023 16:37