TP:Grunnlagsdata for UiO

Til planlegging ved UiO kan man bruke TP:Grunnlagsdata, en modul i TP for å samle data om undervisningen man skal planlegge.

Hva med registreringer i FS?

  • Ved bruk av TP:Grunnlagsdata skal du ikke opprette undervisningsenhet og undervisningsaktiviteter i FS.
  • TP:Grunnlagsdata overfører både til TP og FS, slik at undervisningsenhet og undervisningsaktiviteter blir opprettet.

Kort oppsummert - slik fungerer tjenesten

  • Ved å bruke TP:Grunnlagsdata kan man samle inn undervisningsdata for et emne, og så få dataene direkte inn i TP og FS.
  • Enten timeplanlegger og/eller emneansvarlig/fagperson registrerer data.
  • Man kan kopiere struktur på undervisningen fra tidligere semester eller opprette på nytt.
  • Når dataene er klare, overføres de til TP og FS

Hvem skal registrere?

Opprinnelig er det tenkt at emneansvarlig/fagperson for de fleste emner selv skal registrere alle data i TP:Grunnlagsdata, istedenfor å melde inn dette til timeplanlegger på andre måter.

For enkelte enheter kan det likevel være greit at det er timeplanleggeren som i det minste lager strukturen i TP:Grunnlagsdata. Så får man vurdere om fagpersonen så skal inn og registrere timeplandataene eller om timeplanleggeren også tar dette nå for planleggingen.

Veiledning og punkter å se over ved registrering

Det finnes veiledning for TP:Grunnlagsdata. Likevel er det et par punkter man skal følge ekstra nøye ved UiO

Veiledning for TP:Grunnlagsdata

Det finnes en veiledning for registreringen av data (for timeplanlegger og fagperson) og en egen for godkjenning av registreringen (for timeplanlegger): Se veiledninger for hvordan du bruker TP:Grunnlagsdata

Aktivitetstype

  1. Vær nøye med bruken av aktivitetstype (undervisningsform i FS). Skal det være fellesundervisning eller partiundervisning?
    Se veiledning for struktur for undervisning i TP:Grunnlagsdata
  2. Partiundervisning er markert med et eple-ikon. Dersom seminarundervisning skal være felles for alle kan det settes som fellesundervisning - bruk i så fall aktivitetstypen Seminar (uten epleikon).
  3. Se oversikt over de vanligste aktivitetstypene/undervisningsformene ved UiO

Ekvivalente partier

Ved partiundervisning skal som regel partiene være ekvivalente. Det betyr at studentene kun skal delta på ett av de partiene. Sjekk at din partiundervisning er satt opp som ekvivalent. Se veiledning for kontroll/registrering av ekvivalens.

Aktivitetstider

Normalt skal du bare lage en aktivitetstid per undervisning. Du skal bare lage flere dersom undervisning gis på ulike ukedager.

Merk: For enheter som får undervisning bestilt gjennom automatisk hovedbestilling, skal man ikke lage flere aktivitetstider for å legge inn hvilke uker ulike fagpersoner skal undervise. Dette kan detaljeres på en aktivitetstid i TP:Undervisning eller i timeplanen når timeplanen er ferdig planlagt.

Anbefalte måter å bruke TP:Grunnlagsdata på

Like undervisningspartier

Dersom partiundervisningen er lik og du ikke skal skille mellom de (annet enn nummer) bruk denne strukturen for partiundervisning.
I eksempelet får man tre like grupper med gruppenummer 1-3.

Partier med ulikt innhold/navn

Dersom du har behov for å behandle undervisningspartiene ulikt, som å gi dem egne navn eller liknende. Må du melde de inn med en slik struktur, hvor du får mulighet til å gi egne navn per gruppe osv.
Husk å sjekke at de står som ekvivalente!

Publisert 13. okt. 2022 11:43 - Sist endret 13. okt. 2022 11:43