English version of this page

Endring i forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat.

Fra 1. juli 2023 vil stipendiater og postdoktorer ha rett på forlengelse for lov- og tariffestet fravær fra og med første fraværsdag.

Kunnskapsdepartementet har vedtatt en endring i forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat, gjeldende fra 1. juli 2023.

Endringen består i at § 2-3 (5) er opphevet, slik det ikke lenger er krav om at fravær skal utgjøre minst to sammenhengende uker for å gi grunnlag for forlengelse. Begrunnelsen for endringen er at kravet om to sammenhengende uker kan ha vært i strid med likestillings- og diskrimineringsloven.

Fra og med 1. juli vil stipendiater og postdoktorer ha rett på forlengelse for lov- og tariffestet fravær fra og med første fraværsdag. Dette omfatter eksempelvis fravær grunnet egen og barns sykdom.

UiO har vært i dialog med Kunnskapsdepartementet om hvilken betydning endringen har for lov- og tariffestet fravær før 1. juli 2023. UiO vurderer problemstillingen og vil komme tilbake med mer informasjon så snart som mulig.

Publisert 5. okt. 2023 13:28 - Sist endret 5. okt. 2023 13:55