English version of this page

Nytt om forlengelse av ansettelsesperioden for stipendiater og postdoktorer

Her følger en nærmere beskrivelse av konsekvensene beskrevet i tidligere informasjon om endring i forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat.

Fravær etter 1. juli 2023

Fra og med 1. juli 2023 er det ikke lenger noe krav om at fravær som skal gi grunnlag for forlengelse har en varighet på minst to sammenhengende uker.

UiO vil i stedet forlenge ansettelsesperioden til stipendiater og postdoktorer tilsvarende lengden på lov- og tariffbestemt fravær fra første fraværsdag.

Eksempler på fravær det gis forlengelse for er:

  • egenmeldt sykdom
  • kortvarig sykemelding fra lege
  • velferdspermisjoner
  • sykt barn-dager.

Forlengelse for registrert lov- og tariffbestemt fravær gis automatisk og trenger ikke søkes om.


Fravær før 1. juli 2023

For fravær med varighet på under to sammenhengende uker som fant sted i perioden 1. januar 2018 til 30. juni 2023, vil UiO gi forlengelse i den grad fraværet skyldtes omsorgsoppgaver. Eksempler på fravær det gis forlengelse for er:

  • sykt barn-dager
  • korte omsorgspermisjoner.

UiO valgte under pandemien i perioden med stengt universitet og stengte skoler/barnehager (13. mars til 1. juni 2020) å fravike forskriftens krav om at fraværet måtte være sammenhengende. Stipendiater og postdoktorer som har fått forlengelse grunnet omsorgsoppgaver i denne perioden vil ikke få forlengelse for slikt fravær på nytt.

Ved vurdering av om forlengelse skal gis, tas det utgangspunkt i fravær grunnet omsorgsoppgaver som er registrert i UiOs lønns- og personalsystem. Fravær som ikke er registrert gir som hovedregel ikke rett på forlengelse.

Dersom det er særlige forhold lokalt som har medført at fravær som gir rett til forlengelse ikke er registrert, kan det etter en konkret vurdering gis forlengelse når slikt fravær er dokumentert og sannsynliggjort på annen måte.

Stipendiater og postdoktorer som mener de har hatt fravær grunnet omsorgsoppgaver som de ikke har fått forlengelse for bes om ta kontakt med sin lokale enhet.

Unnlatelse av å registrere fravær fordi fraværet var på mindre enn to sammenhengende uker regnes i utgangspunktet ikke som et særlig forhold i denne sammenheng.

Publisert 30. nov. 2023 15:30 - Sist endret 30. nov. 2023 20:35