På tide å sende julekort?

Universitetet i Oslos julekort for 2023 er klart. Du kan velge mellom digitalt eller trykket kort. Bestilling av trykte kort gjør du raskt og enkelt i Grafisk senters nettbutikk.

Digitalt julekort 

Bilde av årets julekort. Universitetsplassen, folkemengde rundt juletreet.
Årets julekort. Foto: Anders Lien / Morten Kanne-Hansen

Den enkleste og mest kostnadseffektive måten er å sende julehilsener digitalt.

Slik gjør du det:

  1. Last ned UiOs digitale julekort (.pdf) og lagre filen lokalt på din datamaskin.
  2. Åpne pdf-filen i Adobe Reader og skriv inn en personlig hilsen. Hvis du ikke får redigert teksten i julekortet, klikker du «Enable All Features» øverst til høyre. Du vil også kunne redigere teksten i de fleste vanlige nettlesere.  
  3. Når du har redigert ferdig teksten skal du ikke lagre filen på vanlig måte, men heller fortsette som om du skal skrive den ut som pdf. Da velger du "utskrift" i Adobe Reader eller nettleseren du har brukt til å redigere kortet. Deretter velger du "lagre som PDF" eller "skriv ut som PDF", gir filen et navn og lagrer den. Når du gjør det på denne måten forsvinner de grå feltene bak teksten.
  4. Send julekortet som vedlegg i e-post. 

Problemer?

Hvis du ikke får oppskriften til å fungere, kan årsaken være at du har en tidligere versjon av Adobe Reader. Løsningen er da å gå til UiOs programkiosk og åpne pdf-filen i Adobe Acrobat Reader 2020.

Julekort som trykksak

Papirversjonen av årets julekort er et dobbeltkort der den tredje siden er blank og kan benyttes til en personlig hilsen. Bestiller du minst 50 kort, kan du legge inn en standardtekst på tredje side. Kortene bestiller du direkte i Grafisk senters nettbutikk. Prisen fastsettes ved bestilling.
 

Publisert 22. nov. 2023 11:44 - Sist endret 22. nov. 2023 11:44