Franske riddere ved ILOS

Kjerstin Aukrust, Gro Bjørnerud Mo, Geir Uvsløkk og Franck Orban ble torsdag slått til riddere  for sin innsats for Frankrike i Norge.

Bildet kan inneholde: bukse, smil, slips, frakk, belysning.
Foto: Christine Meklenborg Nilsen

I en ærverdig, tettpakket sal i Drammensveien var det ingen tvil om hvem som var hovedpersonene torsdag kveld. En etter en fikk Gro, Kjerstin, Geir og Franck medaljen festet på brystet av ambassadør Pierre-Mathieu Duhamel. Medaljen er symbolet som viser at de nå kan titulere seg Chevaliers de l’Ordre des Palmes académiques. De ble alle fire hedret for sitt langvarige arbeid for fransk kultur. Ambassadøren trakk særlig frem podcasten Frankrike forklart.

– Podcasten dekker et enormt bredt spekter og tar for seg en rekke sider av Frankrike, understreket ambassadør Pierre-Mathieu Duhamel under utdelingen.

Alle de fire takket både familie, venner og ikke minst kollegaer. Franskmiljøet ved ILOS var sterkt representert i ambassaden denne torsdagen, både med de emeriti, fast ansatte, stipendiatene og administrasjonen. 

– Det er veldig flott å se fire generasjoner franskforskere her, sa Gro Bjørnerud Mo i sin takketale.

– Her er min veileder fra doktorgraden, mine tidligere stipendiater – og deres stipendiater igjen.

l’Ordre des Palmes académiques ble innstiftet av Napoleon i 1808 og er Frankrikes eldste sivile æresorden. Ordenen er rettet mot dem som har gjort en særskilt innsats innen utdanningssystemet både i Frankrike og i utlandet.

Publisert 17. juni 2022 13:20 - Sist endret 20. juni 2022 13:21