Torsdagsnytt 11. august 2022

Velkommen tilbake etter sommerferien!  

I høstsemesterets første Torsdagsnytt kan du lese bl a om æresdoktorforelesninger ved fakultetet, om en ny satsing ved UiO - der forskergrupper kan søke midler -, og om bokmarkedet til HumAk. 

 


Ny tverrfaglig satsing: UiO:Demokrati

Den nye tverrfaglige satsingen UiO:Demokrati vil drive forskning på demokrati i dets mange fasetter, som styringsform og som livsform og praksis. Forskergruppene vil spille en sentral rolle i satsingens virksomhet.

I denne runden lyses det ut midler til tre til fem forskergrupper, med to til seks millioner NOK per prosjekt. Søknadsfrist er 15. oktober 2022.

Les grunnlagsdokumentene og se søknadsskjema


Æresdoktorforelesninger ved Det juridiske fakultet

Justisråd Johnny Herre (Högsta domstolen, Sverige) og professor Nicola Lacey (London School of Economics) utnevnes til æresdoktorer ved UiO, og vil i den anledning holde forelesninger.

Tid og stad: 1. sep. 2022 14:1516:00, Professorboligen, Stallen

Se program og les mer om æresdoktorene 


Invitasjon til EUs Research & Innovation Days

Minner om EUs Research & Innovation Days som arrangeres digitalt 28-29 september.

Let's shape the future together: registration is open!

European Research and Innovation Days is the European Commission’s annual flagship Research and Innovation event, bringing together policymakers, researchers, entrepreneurs and the public to debate and shape the future of research and innovation in Europe and beyond.

The event will take place online on 28 and 29 September 2022, allowing everyone to get involved from anywhere.

Read more and register here


Ønsker du å donere bøker til HumAk 2022?

Ansatte på Institutt for privatrett er invitert til å donere bøker til HumAks bokmarked som skal avholdes torsdag 23. august. Bøkene skal brukes av studenter, dvs det er nyere bøker som er aktuelle. 

Legg bøkene i resepsjonen ved inngangsdøren ved IfP, de vil bli hentet av arrangørene.  

Bokmarkedet i fjor var en stor suksess og arrangørene satte stor pris på donasjonene de fikk. Bokmarkedet arrangeres i tilknytning til HumAk-uken. Pengene som samles inn går fremdeles til formålet «Rettssikkerhet for barn i Uganda».

Kontakt: Bokmarked@humak.no


IfP- ansatte i media

Medieovervåkning følger  saker i nettmedier som omtaler Institutt for privatrett eller våre ansatte. Tjenesten er supplert av egenpublisert henvisning til utvalgte mediesaker fra papir- og etermedier.

Klikk her og les dagsferske saker


Publisering

Se siste publikasjoner fra våre forskere.


Ønsker du å få inn stoff til Torsdagsnytt?

Det er enkelt å få inn nyheter til TN: send en mail til torsdagsnytt@jus.uio.no. Mailen vil garantert nå redaksjonen og meldingen vil komme i neste nyhetsbrev. 

Publisert 11. aug. 2022 15:10 - Sist endret 11. aug. 2022 15:29