Torsdagsnytt 18. august 2022

Gi bort bøker du ikke trenger

Jusstudentenes Humanitæraksjon (HumAk) samler juss-bøker til sitt årlige Bokmarked. Inntektene går til formålet «Rettssikkerhet for barn i Uganda».

 

Gi bort bøker du ikke trenger

Jusstudentenes Humanitæraksjon (HumAk) samler juss-bøker til sitt årlige Bokmarked. Inntektene går til formålet «Rettssikkerhet for barn i Uganda»

Ansvarlig for innsamlingen skriver følgende: 

-   Hovedsakelig ønsker vi oss bøker som står på pensumlistene for de ulike fagene man tar på master i Rettsvitenskap. Da er både nye, men også eldre utgaver, av stor interesse. Ellers kan andre bøker som ikke står på pensumlistene også være av interesse. Dette er typisk innføringsbøker eller bøker som foretar seg et spesifikt forhold innenfor et fag.

Bøkene kan plasseres på pulten til instituttets resepsjon i DM. HumAk kommer og henter dem tirsdag 23. august. 

Kontakt: Bokmarked@humak.no


Giuditta Cordero-Moss inkludert i liste over potensielle voldgiftsdommere i tvister som involverer EU

I juni 2022 publiserte EU kommisjonen flere lister over fagpersoner som kan oppnevnes som voldgiftsdommere eller eksperter i konflikter ved handel- og samarbeidsavtaler der EU er en av partene. 

Giuditta Cordero-Moss ble lagt til listen over potensielle ledere for voldgiftsretten (Chairperson for Arbitrations).

- Dersom det skulle oppstå en tvist mellom, for eksempel, EU og Storbritannia i forbindelse med handelsavtalene som ble inngått etter Brexit, og voldgiftssak anlegges, vil saken avgjøres av en voldgiftsrett bestående av tre voldgiftsdommere. To voldgiftsdommere vil bli oppnevnt med grunnlag i lister over potensielle voldgiftsdommere med partenes nasjonalitet. Den tredje voldgiftsdommer, som skal lede voldgiftsretten, vil bli oppnevnt med grunnlag i en liste over potensielle voldgiftsdommere som ikke har noen av partenes nasjonalitet, forklarer Cordero-Moss. 


Seminar: Corporate Social Responsibility and the Transparency Act

Selskapenes samfunnsansvar får stadig større oppmerksomhet. Stadig oftere stilles det spørsmål ved morselskapers ansvar for brudd på menneskerettigheter, arbeids- og miljørett som begås i utlandet av datterselskaper eller leverandører.

Time and place: Sep. 9, 2022 8:00 AM–2:00 PM, BAHR, Tjuvholmen allè 16, 0252 Oslo

Se program og registrer her


Nytilsatte ved instituttet fra august 2022

  • Simen Lium, gjesteforsker i arbeidsrettsgruppen dette semesteret. Sitter i 3. et i DMV, i første omgang på Hanna Furuseths kontor
  • Johannes Meyer, postdoktor i fakultetsstilling. Har kontor i 2. et i DA
  • Marit Lajord Heier, stipendiat. Sitter i 2. et i DMV 
  • Øyvind Bø, stipendiat
  • Vitasser: se denne listen

IfP- ansatte i media

Medieovervåkning følger  saker i nettmedier som omtaler Institutt for privatrett eller våre ansatte. Tjenesten er supplert av egenpublisert henvisning til utvalgte mediesaker fra papir- og etermedier.

Klikk her og les dagsferske saker


Publisering

Se siste publikasjoner fra våre forskere.


Ønsker du å få inn stoff til Torsdagsnytt?

Det er enkelt å få inn nyheter til TN: send en mail til torsdagsnytt@jus.uio.no. Mailen vil garantert nå redaksjonen og meldingen vil komme i neste nyhetsbrev. 

Publisert 18. aug. 2022 13:42 - Sist endret 18. aug. 2022 14:01