Torsdagsnytt 25. mai 2023

Ta en titt på de kommende arrangementene og andre nyttige beskjeder i ukens torsdagsnytt. 

Så ønsker vi også de ansatte på IFP en flott tur til Roma neste uke!

Utsiktsbilde over Colosseum i Roma.

Foto: Colourbox

 

Husk frist for påmelding til Rosendal 1. juni!

Delta på et todagers seminar i Rosendal 23. - 24. august. Seminaret vil løfte rettslige problemstillinger knyttet til det digitale pengesamfunnet. Den første dagen starter seminaret på Dragefjellet i Bergen, og forflytter seg så videre med Hardangerfjordekspressen til Rosendal. Blant foredragsholderne er Olav Torvund, Vebjørn
Wold, Trude Myklebust og Marte Eidsand Kjørven fra UiO.

Praktikere og forskere får her en unik anledning til å dele kunnskap og erfaringer med hverandre i idylliske omgivelser.

Fristen for påmelding er 1. juni. 


Professor Giuditta Cordero-Moss leder nytt prosjekt i Roma

Fremover vil professor Giuditta Cordero-Moss lede et nytt og spennende prosjekt hos den internasjonale organisasjonen UNIDROIT (International Institute for the Unification of Private Law) i Roma. I lag med tre andre nordiske professorerer fra Danmark, Sverige og Finland, er hun med i et Academic Council for å lede Senter for nordisk rett (Nordic Law Centre, NLC). Senteret ble nylig opprettet, den 11. mai 2023.

Organisasjonens formål er å arbeide med rettsharmonisering på det kommersielle området, og her anser UNIDROIT den nordiske regionen som et vellykket eksempel! Senteret vil samle nordisk litteratur og forskning fra nordiske forskere og kommunisere dette ut i en internasjonal sammenheng.

Lær mer om UNIDROIT her.


Ny frist for søknad om forlengelse av ansettelsesperiode for stipendiater og postdoktorer

Stipendiater og postdoktorer har fått ny frist for søknad om ekstraordinære forlengelser av ansettelsesperioden dersom hovedbegrunnelsen skyldes koronapandemien. Denne er satt til 31.12.2023.

I søknaden kreves det en redegjørelse for forlengelsen, en plan for ferdigstillelse av avhandlingen og støtte/anbefaling av veileder og instituttleder. Søknader fra stipendiater sendes til Programrådet for forskerutdanning (PFF) innen utgangen av året. Postdoktorer må sende søknad til forskningsdekan. Alle søknader blir behandlet individuelt i januar 2024. 

Informasjon om forlengelser og permisjon finner du her.


Ny professor på huset!

Vi gratulerer Anders Mikelsen som har fått opprykk til professor. 


UiO etterlyser prosjektsøkere til Akademiaprogrammet til Equinor

Akademiaprogrammet med Equinor er i gang med utviklingen av en ny avtaleperiode med UiO. Programmet understøtter UiOs tverrfaglige satsning UiO:Energi og miljø, og innen dette feltet er det flere juridiske problemstillinger som bør adresseres. 

UiO etterlyser derfor prosjektsøkere fra jus til programmet. For å søke kreves det en prosjektskisse på maks én A4-side. Prosjektsøknadene sendes til forskningsdekan innen 9. juni.


Ikke glem meg!

Holder du på med et spennende prosjekt eller kjenner du noen som behøver litt ekstra oppmerksomhet?

Jeg heter Silje Naranjo og er ny kommunikasjonsmedarbeider på instituttet! Jeg vil gjerne høre om hva du driver med, så ikke nøl med å ta kontakt hvis du har noe du ønsker å fremme i et arrangement, en artikkel, eller bare som en liten påminnelse i torsdagsnytt. 


Konferanse - IDentitet 2023

Den 7. til 8. juni holdes det en konferanse om digitale ID-løsninger og farene rundt ID-tyveri. Konferansen arrangeres av NorSID, Skatteetaten og SODI-prosjektet ved UiO. 

Informasjon om innhold, program og påmelding finner du her.


The Jon Bing Memorial Seminar 2023

8. juni arrangeres det årlige seminaret til ære for Jon Bing i den Gamle festsal på Domus Academica. I år er det Christopher Docksey fra Det europeiske datatilsynet (EDPS) som står på talerstolen.

Frist for påmelding er 31. mai kl. 13:00.


Lunsjseminar - European Company Law in Transformation 

Alle interesserte er velkomne til å delta på lunsjseminar den 8. juni kl. 12:00 i Kjerka. På seminaret vil Stefan Grundmann, professor i Transnational Law and Theory (EUI, Firenze) og Private and Business Law (Humboldt-University, Berlin) holde en presentasjon. 

Arrangementet er hybrid - du kan også delta på Zoom!


Hybrid seminar: Sustainability and inter - and transdisciplinarity

I Professorboligen den 9. juni arrangeres det et hybrid seminar der alle interesserte kan delta både fysisk og på Zoom. Seminaret vil fokusere på bærekraft og tverrfaglighet mellom rettsvitenskap og andre relevante disipliner i akademia. Arrangementet er delt inn i to økter og varer i fra kl. 09:00 til 15:00. Det serveres mat og drikke underveis! 

Se program og frister for påmelding på arrangementsiden her.


IFP i media

Medieovervåkning følger saker i nettmedier som omtaler Institutt for privatrett eller våre ansatte. Tjenesten er supplert av egenpublisert henvisning til utvalgte mediesaker fra papir- og etermedier.

Les dagsferske saker!


Publisering

Se siste publikasjoner fra våre forskere.


Arrangementsoversikt IFP

Se alle åpne arrangementer - Institutt for privatrett (uio.no)


Ønsker du å få inn stoff til Torsdagsnytt?

Det er enkelt å få inn nyheter til TN: send en mail til torsdagsnytt@jus.uio.no. Mailen vil garantert nå redaksjonen og meldingen vil komme i neste nyhetsbrev. 

Publisert 25. mai 2023 10:47 - Sist endret 15. juni 2023 14:43