Torsdagsnytt 10. august

Velkommen tilbake til et nytt semester her på instituttet! Les om arrangementene for vitasser og stipendiater i august, og få siste nytt om forskergruppene. 

Stor søylebygning med blå himmel i bakgrunnen.

Det er endelig semesterstart og vi ønsker gamle og nye ansatte velkomne til instituttet!  Foto: Silje Naranjo/UiO. 

​​ 

Velkommen til nye vitasser som har oppstart 14. august!

Til det nye semesteret begynner en ny gjeng vitenskapelige assistenter på instituttet. Velkommen til:

  • Hans Martin Helgesen
  • Oscar Farseth Berg
  • Margrethe Malmgård
  • Nicholas Solem
  • Rose Margrethe Monrad
  • Kristian Østberg Killingberg

Miniseminar for vitasser og stipendiater 16. - 17. august

På vegne av instituttet inviterer instituttleder Margrethe Buskerud Christoffersen alle vitenskapelige assistenter og stipendiater til miniseminar i Sandefjord 16. - 17. august. I Midtåsen selskapslokaler vil det tas opp relevante forskningstemaer der de nye ansatte kan diskutere fag og metode sammen. Til kvelden blir middag, kos og hygge.

Vi ønsker gjengen god tur!


Vi ønsker ny kollega velkommen!

Marie Hveem er fra 7. august ny rådgiver i administrasjonen. Marie skal ha administrativt ansvar for EurNor-prosjektet og ellers bistå avdelingsleder i søknads- og rapporteringsarbeid for instituttets ulike prosjekter. Hun skal også ha ansvar for Cristin.

Marie sitter foreløpig på 4-mannskontoret i DMV og får snart plass på Senter for europarett.


UiO har inngått cateringavtaler med fire leverandører

Fra og med i høst vil UiO by på mer bærekraftig mat under arrangementer! Med forskergruppen Bærekraftsrett og prosjektet Bærekraftig catering i spissen, har UiO nå inngått cateringavtaler med leverandørene Kreativ Catering, LETT, Elvebredden Catering og Gastro Catering. UiO stiller høye krav for å sikre at maten som serveres er sunn og grønn, er bærekraftig produsert, og at leverandøren er med på å redusere plastemballasje og matsvinn. Kontraktene impliserer et samarbeid mellom leverandørene og UiO der de sammen jobber for å nå bærekraftige mål.

Du kan lese mer om de nye avtalene her.


Forskningssenteret EurNor tar grep etter Nav-skandalen

Portrettbilde av en mannlig professor på en benk med blomsterbed i bakgrunnen.
Prosjektleder Ole-Andreas Rognstad utenfor Domus Media. Foto: Silje Naranjo/UiO. 

Les IFPs nye aktuelle sak om forskningssenteret EurNor ledet av instituttets professor Ole-Andreas Rognstad.

Etter utlysning fra Norges forskningsråd i 2022 tok UiO utfordringen og dannet det nye forskningssenteret EurNor. Her vil de studere de juridiske utfordringene Norge har i møte med EØS-rett. Prosjektet varer i fra 2023 til 2028. 


Baby- og bryllupsnytt

Tre av våre ansatte har i løpet av ferien fått barn! Kirsten Lange og Herman Bruserud ble foreldre til Christian 18. juli, og Oskar Dybvik og hans samboer Kari fikk Astrid 25. juli. Alt er bra med alle og vi gratulerer så mye. 

Kristina Stenvik giftet seg 29. juli - vi gratulerer!


Dear international researchers...

Trebord med skåler av forskjellig type mat med en sirkel av armer i ulike hudfarger som griper tak i druer i midten av bordet.
Join the lunch meeting the 28. August! Photo: Syda Productions/Colourbox.

The Faculty Committee for Equality and Diversity (Likestillings- og mangfoldsutvalget, LiMU) invites all researchers with an international background to a lunch meeting where they can get to know each other and share their experiences as researchers at the Faculty of Law. All researchers, regardless of how long they have stayed in Norway, are welcome to join!

Lorelou Desjardins will hold her presentation "How to understand Norwegians? A crash course" followed by a discussion and feedback to LiMU. 

Time and place: 28. August 2023, 12:00 - 2:00 PM at Domus Juridica meeting room 8113.

Please register here by 21. August. 


SODI-onsdag med professor Olli Norris

I regi av forskningsprosjektet Samfunnssikkerhet og digitale identiteter (SODI), vil den finske professoren Olli Norris ved Det juridiske fakultetet ved Universitetet i Helsinki holde et foredrag om regulering av digital ID og bankløsning fra et finsk perspektiv. 

Tid og sted: 6. september kl. 12:00 - 13:00 på Zoom.

Frist for påmelding: 4. september.


Gjesteforsker Astrid Iversen presenterer ny bok

Astrid Iversen, gjesteforsker ved Institutt for privatrett, vil i høst holde et seminar om sin nye bok "Intercreditor equity in sovereign debt restructuring". Seminaret vil foregå på Zoom og er åpent for alle.

Tid og sted: 7. september kl. 12:00 - 13:00 på Zoom.


Velkommen til Forum for konkurranserett

I høst vil Anders Schäfer, advokat dr.jur., Schäfer advokatfirma og lektor ved Københavns Universitet, komme på besøk til Det juridiske fakultet. Her vil han holde et foredrag om doktoravhandlingen sin "Forbrugeres adgang til erstatning - om forbrugerhåndhævelse af konkurrencereglerne" (2023). Det serveres enkel lunsj under foredraget.

Tid og sted: 12. september 2023 kl. 12:00-13:30 i Auditorium 13 på Domus Media.

Frist for påmelding via nettskjema er 5. september.


Følg med i kalender for kommende faglunsjer

Hver onsdag arrangeres det faglunsjer i Kjerka. Følg med i kalender for å se om det er tema for faglunsjer og hvem som presenterer. Kanskje det til og med serveres mat der?


Hold av 6. september!

Det blir presentasjon av nye ansatte under felles lunsj den 6. september.

Mer info kommer!


Har du lagt merke til hvor store blomstene har blitt?

Høye blomster i blomsterbed.
Om du går langs bedene vil du se travle bier, humler og andre insekter nyte nektar av blomstene. Foto: Silje Naranjo/UiO. 

Utenfor de gamle universitetsbygningene er bedene fylt med høye, utsprungne blomster av ulike arter og farger! Eiendomsavdelingen har gjort seg flid med å velge ut årets kombinasjoner til blomsterbedene. 

Du kan se flere bilder og lese om de ulike plantesortene her.


IFP i media

Medieovervåkning følger saker i nettmedier som omtaler Institutt for privatrett eller våre ansatte. Tjenesten er supplert av egenpublisert henvisning til utvalgte mediesaker fra papir- og etermedier.

Les dagsferske saker!


Publisering

Se siste publikasjoner fra våre forskere.


Arrangementsoversikt IFP

Se alle åpne arrangementer - Institutt for privatrett (uio.no)


Ønsker du å få inn stoff til Torsdagsnytt?

Det er enkelt å få inn nyheter til TN: send en mail til torsdagsnytt@jus.uio.no. Mailen vil garantert nå redaksjonen og meldingen vil komme i neste nyhetsbrev. 

Publisert 10. aug. 2023 15:10 - Sist endret 10. aug. 2023 15:10