Torsdagsnytt 21. september

Gå med kollegaer og bli med på valgmøtet 25. september! Ragnhild Hennum presenterer dekanteamet som stiller til valg for perioden 2024-2027.

Tre personer står oppstilt, en mann til venstre og to kvinner til høyre.

De nye kandidatene presenterer seg på valgmøtet mandag 25. september. Foto: Silje Naranjo/UiO.

​​​​ 

Valgmøte for dekanvalg

Mandag 25. september inviteres studenter, ansatte og presse til valgmøte i Auditorium 1 i Domus Juridica. I år har det kun vært et dekanteam som har stilt til valg, og det nye Hennum-dekanatet vil presentere seg og ta i mot spørsmål fra publikum. Valgkomiteens leder, Dag Michalsen, vil være ordstyrer under møtet. 

Tid og sted: 25. september fra kl. 12:30 i Auditorium 1, Domus Juridica.


Nye valgsider ved fakultetet

Valgsidene ved fakultetet har fått en oppgradering! Her finner du lenker til dekanvalget i høst, presentasjon av kandidatene og deres plattform. Målet er å gjøre valgsidene mer leservennlige for både studenter og ansatte, så her kan du se flere oppgraderinger fremover. 


Ny stipendiat

Velkommen til ny stipendiat, Iram Ali! Iram har master i rettsvitenskap fra 2009 og skal skrive doktoravhandling om foreldretvister. Hun har advokaterfaring fra Advokatfirmaet Salomon Johansen AS. Iram sitter i rom 201 i Domus Media Vest. 


Ny gjesteforsker

Velkommen til Leon Theimer som er ny gjesteforsker på IFP fra 25. september! Her vil Leon tilbringe tre måneder under veiledning av professor Giuditta Cordero-Moss.

Leon skriver en doktoravhandling i internasjonal privatrett ved Humboldt-universitetet i Berlin om "The concept of civil and commercial matters in European Private International Law". Han interesserer seg for internasjonal privatrett, komparativ rett, klimasøksmål, voldgift og generelle aspekter ved privatrett. Leon forteller at han ser frem til å delta i både det faglige og sosiale livet ved fakultetet! Han skal sitte i rom 251, gjestesalen i Domus Media Øst.


UiO har lansert GPT UiO

IT-avdelingen ved Universitetet i Oslo har siden før sommeren jobbet med å utvikle en egen GPT-basert tjeneste for UiO. Nå er tjenesten GPT UiO endelig tilgjengelig for studenter og ansatte ved UiO!

Les om hvordan du kan bruke tjenesten og hvilke sikkerhetsmessige hensyn IT-avdelingen har tatt i utviklingen av GPT UiO.

Åtte glade mennesker med hendene i været, ute, sølve ballonger i bakgrunn.
Hurra! Utviklerne i teamet bak GPT UiO feirer lanseringen. Foto: UiO. 

Arbeidsrettslunsj: Presentasjon av masterprosjekt

Vitenskapelig assistent Nicholas Bertheau Solem presenterer sitt masterprosjekt om godkjennelse av yrkeskvalifikasjoner på arbeidsrettslunsj. Nicholas har jobbet som vitenskapelig assistent ved IFP siden august og skal innlede om regelverket og oppgavens foreløpige utforming.

Tid og sted: 26. september kl. 12:00-13:00 i Lødrups kjeller/Zoom, Domus Media Vest.


Lansering av ny cateringmat på UiO

fargerike grønnsaker
Sørg for å være til stede på jobb 25. september - det serveres smaksprøver flere steder på campus! Foto: Nathan Dumlao/Unsplash. 

Fra og med 25. september trer den nye cateringavtalen på UiO i kraft! Rammeavtalen innebærer at all mat som serveres på UiO er:

  • Sunn og velsmakende
  • Klimavennlig
  • Miljøvennlig
  • Ivaretar gode arbeidsforhold i produksjonen
  • Forankret i UiOs miljø- og klimastrategi

Fremover vil ansatte og studenter nyte mer plantebaserte måltider, der 50% av måltidene vil inneholde frukt og grønnsaker. Maten vil fortrinnsvis bruke ferske sesongvarer og inneholde mindre salt, sukker og fett. Kjøtt og fisk serveres innenfor kravene til klima, miljø og helse.


Forskningsdagene: CIENS Klimakveld

vindmøller med blå himmel i bakgrunn, vann og speilbilde nederst.
Husk at seminaret kan strømmes! Foto: Colourbox.

UiO:Energi og miljø arrangerer CIENS Klimakveld i samarbeid med CIENS-instituttene! Hør syv forskere få syv minutter hver på å fortelle hvordan hensyn til natur, klima og energi kan forenes. 

Les programmet på CIENS' nettsider. 

Tid og sted: 26. september kl. 17:00-19:30 i Laboratoriet på Kulturhuset i Oslo. 

Arrangementet er en del av Forskningsdagene 2023 og du kan delta både fysisk og digitalt. Det er gratis, men krever påmelding. 


Snart midtveisevaluering for Knut Sande

I slutten av september er det midtveisevaluering for stipendiat Knut Sande som presenterer sitt doktorgradsprosjekt "Sensur og revisjon av avtalte ansvarsbegrensninger i kommersielle kontraktsforhold".

Tid og sted: 29. september kl. 10:00-12:00 i Kjerka, Domus Media Vest.


TKS: Automatisert rettsanvendelse og systemrettssikkerhet

Tirsdag 10. oktober arrangeres det tirsdagskaffeseminar om automatisert rettsanvendelse og systemrettssikkerhet i Domus Academica. Professor i forvaltningsinformatikk Dag Wiese Schartum og professor emeritus Erik Magnus Boe diskuterer rettsikkerhetsidealet og rettsikkerhetsløsninger i det digitale samfunnet.

Tid og sted: 10. oktober kl. 12:15-13:45 på Spiserommet i Domus Academica.


Arbeidsrettsgruppen: Høstens halvdagsseminar

Arbeidsrettsgruppen inviterer til halvdagsseminar om aktuelle temaer innenfor digitalisering og kunstig intelligens i arbeidslivet, adgang til kollektive forhandlinger og arbeidstakerdefinisjon og -presumsjon. 

Tid og sted: 6. november kl. 12:00-18:00 i Kjerka, Domus Media Vest.

Oppgi hvilke sesjoner du vil delta på i påmeldingsskjema.

Påmeldingsfrist: 27. oktober. 


IFP i media

Medieovervåkning følger saker i nettmedier som omtaler Institutt for privatrett eller våre ansatte. Tjenesten er supplert av egenpublisert henvisning til utvalgte mediesaker fra papir- og etermedier.

Les dagsferske saker!


Publisering

Se siste publikasjoner fra våre forskere.


Arrangementsoversikt IFP

Se alle åpne arrangementer - Institutt for privatrett (uio.no)


Ønsker du å få inn stoff til Torsdagsnytt?

Det er enkelt å få inn nyheter til TN: send en mail til torsdagsnytt@jus.uio.no. Mailen vil garantert nå redaksjonen og meldingen vil komme i neste nyhetsbrev. 

Publisert 21. sep. 2023 14:47 - Sist endret 21. sep. 2023 15:03