Torsdagsnytt 2. november

Programmet for instituttseminaret og julebordet til IFP er nå tilgjengelig!

Et ungt jentebarn ser på pc-skjerm.

Husk påmeldingsfristen 8. november. Foto: Aaron Burden, Unsplash.

​​​ 

Instituttseminar og julebord

Institutt for privatrett inviterer alle ansatte velkommen til instituttseminar og julebord på Sundvolden Hotell den 7.-8. desember!

Se programmet på For ansatte-sidene

Husk å melde deg på via nettskjema innen onsdag 8. november. Godtatt invitasjon på e-post tilsvarer ikke påmelding til arrangementet. 


Nå kan du melde deg på Personvernkonferansen 2023!

Hvordan kan voksne på best mulig måte beskytte barnas personvern? Delta på Personvernkonferansen 1. desember for å lære mer! Konferansen vil ta utgangspunkt i det menneskerettslige vernet barn har for privatliv og personvern.

Se hele programmet og meld deg på via nettskjema.

Tid og sted: 1. desember kl. 09:40-15:40 på Hotell Bristol i Oslo.

Påmeldingsfrist: 23. november. 

ungt jentebarn ser på pc-skjerm.
Foto: Colourbox.

Minner om påmeldingsfrist til paneldiskusjon

Husk å melde deg på paneldiskusjon om kontraktstolkning i internasjonal voldgift!  Paneldiskusjonen vil ta opp viktige spørsmål og utfordringer knyttet til utforming og tolkning av kontraktsvilkår.

Tid og sted: 13. november kl. 16:00-17:30 i Kjerka, Domus Media Vest. 

Påmeldingsfrist: 8. november.


Want to understand Norwegian Working Culture?

This is a reminder to register for the workshop "Want to understand Norwegian Working Culture?"!

The Norwegian working environment is full of social norms and unwritten rules. The aim of this workshop is to provide participants with interesting and fun, but also important and useful insights into such norms and rules. 

All staff members with an international and Norwegian background are welcome to join!

Time and place: November 14, at 9:00 AM - 11:30 AM, Stort møterom (room 2531) in Georg Sverdrups hus. 

Deadline for registration: November 7, at 11:00 PM.


Ny stipendiat

Lars Arnesen er ansatt som ny stipendiat ved IFP med virkning fra 01.11. Lars vil jobbe med RESPIRE-prosjektet og skal sitte ved Senter for rettsinformatikk (SERI). 


Uavhengighet og upartiskhet i investeringsvoldgift

Bli med på workshop om uavhengighet og upartiskhet i investeringsvoldgift! Bidragsyterne til boka, Fabien Gélinas (McGill University) og Yuliya Chernykh (Inland Norway University), diskuterer tematikken boka reiser sammen med redaktøren Giuditta Cordero-Moss og forsker Geir Ulfstein ved Universitetet i Oslo.

Vennligst registrer din påmelding.

Tid og sted: 10. november kl. 14:30-16:00 i Lødrups kjeller, Domus Media. 

illustrasjon, folk som krangler, mann i midten usikker.
Arrangementet er åpent og gratis for alle interesserte! Illustrasjon: Colourbox.

Nasjonal satsing på kunstig intelligens 

Forskningsrådet har opprettet en rådgivende ekspertgruppe i KI-satsingens oppstartsfase der professor Tobias Mahler ved IFP er blant forskerne i gruppen. Satsingen får tildelt minst én milliard kroner de neste fem årene for å bidra til større innsikt om hvilke konsekvenser teknologiutviklingen har for samfunnet.

Forskningssatsingen vil ha tre hovedspor:

  • Forskning om konsekvenser av kunstig intelligens og annen digital teknologi for samfunnet. Sentrale temaer vil være demokrati, tillit, etikk, økonomi, rettssikkerhet, lovreguleringer, personvern, undervisning og læring, kunst og kultur.
  • Digitale teknologier som forskningsområde i seg selv, altså forskning på blant annet kunstig intelligens, digital sikkerhet, neste generasjons IKT, nye sensorer og kvanteteknologi.
  • Forskning på hvordan digitale teknologier kan brukes til innovasjon i næringslivet og offentlig sektor og hvordan kunstig intelligens kan brukes i forskningen på mange ulike fagområder.

Forskningsrådet inviterer nå relevante aktører til å komme med innspill! Se tider for innspillsmøter som arrangeres både fysisk og digitalt. Ønsker du å sende inn skriftlige innspill kan du gjøre dette frem til midnatt 8. november.


Sett av tid til forelesning om AI og juridisk beslutningstaking

Bli med på gjesteforelesningen AI and Legal Reasoning: from top to bottom and back? med professor Fabien Gélinas ved McGill University! 

Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte.

Tid og sted: 9. november kl. 16:15-17:00 i Auditorium 5, Domus Academica. 


Takk til Kirsti Strøm Bull for historisk omvisning i DA og DM!

kvinne ved et podie
Kirsti Strøm Bull innledet omvisningen med å gi en kort forelesning om universitetets grunnleggelse og arkitektur. Foto: Olav Torvund.

I forrige uke var de ansatte ved IFP så heldige å få en historisk omvisning av universitetsbyggene Domus Academica og Domus Media av professor emerita, Kirsti Strøm Bull.

Under omvisningen ble de ansatte presentert for mange spennende fakta om universitetet, blant annet at det var i Den Gamle Festsal en ulykke fant sted som førte til oppdagelsen av et naturvitenskapelig fenomen av Kristian Birkeland. Denne oppdagelsen var avgjørende for grunnleggelsen av Norsk Hydro!


Husk å komme med forslag til kandidater!

Minner om at alle studenter og ansatte ved fakultetet bes om å fremme forslag på kandidater blant fire følgende grupper i fakultetsstyret: 

  • Teknisk-administrative ansatte
  • Faste vitenskapelige ansatte
  • Midlertidige vitenskapelige ansatte 
  • Studenter

Forslag til kandidater sendes til valgstyrets sekretær Andreas Mobråthen, på e-post andreas.mobrathen@jus.uio.no, senest 06.11.2023.

Gå inn på valgsidene og les om hvordan du kan legge frem dine kandidatforslag og hvilke vilkår som gjelder for å stille til valg


IFP i media

Medieovervåkning følger saker i nettmedier som omtaler Institutt for privatrett eller våre ansatte. Tjenesten er supplert av egenpublisert henvisning til utvalgte mediesaker fra papir- og etermedier. Se flere saker.


Publisering

Se siste publikasjoner fra våre forskere:


Arrangementsoversikt IFP

Se alle åpne arrangementer - Institutt for privatrett (uio.no)


Ønsker du å få inn stoff til Torsdagsnytt?

Det er enkelt å få inn nyheter til TN: send en mail til torsdagsnytt@jus.uio.no. Mailen vil garantert nå redaksjonen og meldingen vil komme i neste nyhetsbrev. 

Publisert 2. nov. 2023 13:35 - Sist endret 2. nov. 2023 13:35