Oppstartsmøte for forskergruppe i migrasjonsrett ved fakultetet

Vi inviterer ansatte til oppstartsmøte for forskergruppe i migrasjonsrett ved fakultetet. Velkommen til fagprat, gløgg og småkaker, samt en anledning til å ta et av UiOs flotteste rom i nærmere øyesyn.

Illustrasjonsfoto forskergruppen i Migrasjonsrett. Foto: Ashim D'Silva, Unsplash

Hvordan migrasjon er relevant for ulike spørsmål og rettsområder?

Forskergruppen i migrasjonsrett vil framover arrangere seminarer som tar opp spørsmålet om hvordan migrasjon er relevant for ulike spørsmål og rettsområder. Vi oppfordrer kollegaer til å delta på oppstartsmøtet for å høre mer om forskergruppen og hva som er planlagt av aktiviteter framover.

 

Sak: Oslo tingrett mot Arne Viste og hans selskap Plog AS

I oktober i år falt en dom i Oslo tingrett mot Arne Viste og hans selskap Plog AS. Han ble dømt for brudd på utlendingsloven for å ha hjulpet migranter uten arbeidstillatelse med å finne arbeid. Viste startet opp med dette som en protest mot at ikke norske myndigheter ikke tillate migranter uten oppholdstillatelse å arbeide. Han hevder at myndighetene er forpliktet av blant annet Grunnloven og EMK til å sikre retten til en inntekt, men domstolen var uenig.

Dette er ikke det siste vi hører om denne og andre uenigheter om hva slags forpliktelser som påhviler norske myndigheter. Den nystartede forskergruppen i migrasjonsrett tar opp denne saken i sin første samling torsdag. Gruppens leder Maja Janmyr og nestleder May-Len Skilbrei ønsker velkommen og forteller om forskergruppen, før doktorgradsstipendiat ved OsloMet Hanna Buer Haddeland og professor Malcolm Langford saken og de mange interessante rettslige spørsmålene den reiser. 

Publisert 27. nov. 2019 09:30 - Sist endret 3. des. 2019 12:45